Hirdetés

Hirdetés
A vörösborkészítés alapvetően két módszerrel történhet: héjon erjesztéssel vagy melegítéses eljárással. Az utóbbi módszert az 1970-es, 1980-as években az Egervin Rt.-nét és a Szőlészeti és Borászati Kutató Intézetben alkalmazták, ma azonban teljesen kiszorulóban van, és minden kis- és nagyüzem héjon erjesztéssel készíti jó minőségű vörösborait. A technológia alkalmazása során a szólót, vagy a cefrét kénezik (0--100 mg/kg). A cefrét a vörösborerjesztő berendezések valamelyikébe fejtik, fajélesztővel beoltják és a szőlőfajtától, a technológiai céltól függően pektinbontó enzimet adnak hozzá. Az erjedés ideje alatt különböző módon szabályozzák a hőmérsékletet 22-30 °C között. Az erjedési idő a technológiai céltól, a piaci elvárásoktól függően f-20 nap között változik. A héjon erjesztést a préselés követi, amelyet kíméletesen, szakaszos présekkel végeznek el.

Kerekes Zoltán

Őstermelőként szőlőtermesztéssel és borkészítéssel foglalkozom. Saját területen (Strázsa- és Palánki hegy) Kékfrankos, Zweigelt, Merlot es Cabernet Franc fajtákból készítek vörös és rozé borokat.
Folyóboros kiszerelésben a palánki hegyi pinceből, akár nagyobb mennyiségben is vásárolhatoak boraink.

Szent Márton Pincészet Major-Árva Borház

A Major-Árva Borház Kft. családi vállalkozás,
szőlőterületeink Nyugat-Magyarországon az Alpok alján találhatóak. A
kiegyenlített klíma és a gazdag talaj különleges minőségű borok
készítését teszi lehetővé.



A 50 hektárnyi saját szőlőterületünkön elsősorban vörösbor szőlő fajtákat termesztünk.

Cimkék:

CsókásBirtok

Mátrai minőségi borok eladók a termelőtől.Családi szőlészet borászat által előállitott kiváló díjnyertes borok eladók.Borászatunk csak a saját 7 ha szőlőterületen megtermelt gondosa terméskorlátozott szőlőt dolgozza fel borrá modern feldolgozási technológiával, a legmagassabb minőségi feltételeknek  is eleget téve.

Dudás Viktória

A Zöldségdoboz-közösség azon elven működik, amely a fogyasztókat és a kistermelőket közvetlenül összekapcsolja. Ezáltal lecsökkenti a költséget mind a fogyasztóknál mind pedig a termelőknél.

Elérhető áron biztosítunk friss, szezonális változatosságot kínáló egészséges, Bio terményeket.

Parrag Pince

Merlot és Kékfrankos fajtákból készült termelői borok eladók. Részben első, másodtöltésű fahordós érlelésű száraz és félédes borok.

Cimkék:

kakukktojás

Klézli Pince

Pincészetünk megkezdte a Szekszárdi borvidéken termelt 2013 évjáratú kékfrankos borának értékesítését léding kiszerelésben mely melett is magas minőséget képvisel.

Cimkék:

Frank János

ifj. Márkvárt János

 Szekszárd kiváló dűlőiben, 4,5 ha-on termelek szőlőt. Olaszrizling, Rozé, Siller, Kadarka, Kékfrankos, Cabernet Sauvignon.

Tell Zoltán

Paks külterületen Cseresnyés pusztán; Szabad tartású kapirgálós tartású őshonos baromfiak, kakasok, tyúkok,tyúktojás,merinó juh, birkahús,tönkölybúza, tönkölybúza liszt,zab,árpa,bánkúti búza és liszt,zweigelt vörös és vegyes fehér bor rendelhető, szállítás ismegoldható megfelelő mennyiség esetén!
Tell Zoltán

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.

Tartalom átvétel