Hirdetés

Hirdetés

Miért is ne csicsóka?

Egy talán nem kellő módon megismert zöldségfajta termesztésével foglalkozom. A csicsóka a cukorbetegek számára első osztályú tápanyagforrás, mivel alacsony a szénhidráttartalma, s a vér cukorszintjét nagyon lassan emeli. 
A csicsókagumónak a burgonyánál 5-6-szor nagyobb rosttartalma gátolja az egyéb szénhidrátok és hízlaló tápanyagok felszívódását,[3] fokozza laktató hatását, és meggátolja a székrekedés kialakulását. Kedvező biológiai adottságait pedig fokozza a káliumkalciummagnéziumfoszfor és cink ásványianyag-tartalma, a béta-karotin-, B1-B2-vitaminniacin-, és C-vitamin-tartalma. Életfontosságú aminosavkéntlizinargininhisztidincisztintriptofánaszparagin található benne. Növényspecifikus anyagai: kolinbetainszaponinquercimeritrin. Gumói főleg inulint tartalmaznak, keményítőt csak csekély mennyiségben. Főleg a bélflóra regenerálásához ajánlják!
Széles az elkészítésének palettája! Csak a  fantáziánk szabhat neki határt!

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.