Egy talán nem kellő módon megismert zöldségfajta termesztésével foglalkozom. A csicsóka a cukorbetegek számára első osztályú tápanyagforrás, mivel alacsony a szénhidráttartalma, s a vér cukorszintjét nagyon lassan emeli.
A csicsókagumónak a burgonyánál 5-6-szor nagyobb rosttartalma gátolja az egyéb szénhidrátok és hízlaló tápanyagok felszívódását,[3] fokozza laktató hatását, és meggátolja a székrekedés kialakulását. Kedvező biológiai adottságait pedig fokozza a kálium, kalcium, magnézium, foszfor és cink ásványianyag-tartalma, a béta-karotin-, B1-, B2-vitamin, niacin-, és C-vitamin-tartalma. Életfontosságú aminosavként: lizin, arginin, hisztidin, cisztin, triptofán, aszparagin található benne. Növényspecifikus anyagai: kolin, betain, szaponin, quercimeritrin. Gumói főleg inulint tartalmaznak, keményítőt csak csekély mennyiségben. Főleg a bélflóra regenerálásához ajánlják!
Széles az elkészítésének palettája! Csak a fantáziánk szabhat neki határt!
A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.
Friss hozzászólások
15 hét 6 nap
2 év 9 hét
3 év 18 hét
3 év 19 hét
7 év 31 hét
8 év 12 hét
8 év 21 hét
8 év 21 hét
5 év 27 hét
8 év 24 hét