Hirdetés

Hirdetés

Bokor Almáskert

Kapcsolattartó neve: 
Bokor László

Családunk felmenői az elsők között telepítettek almaültetvényeket a Szamos-mentén,  a szatmári Csengerben. A tőlük örökölt szorgos gazdálkodó mentalitásra támaszkodva a rendszerváltást követően újjáélesztettük a családi almatermesztő gazdaságot, fokozatosan modernizáltuk gépparkunkat, színesítettük a fajtaválasztékot, intenzívvé tettük a termelést. Jelenleg 9,25 hektáros intenzív művelésű almaültetvényen főként Golden Reinders, Idared, Royal Gala, Gala Imperial, Jonagold-Novajo, Redspur Delicious és Arlet fajták termelésével igyekszünk megfelelni a fogyasztók igényeinek.
 
Az almáskertünk kerületén újfehértói fürtös meggyfák sorakoznak (600 db), így meggyből is jelentősebb mennyiséget szüretelünk évről évre. Családunk nemzedékeken átívelő gyümölcstermesztési hagyományait minőségi alma és meggy előállításával ápoljuk. Bokor Árpád édesapánk emlékére Árpiának nevezzük az általunk termelt gyümölcsből készült, bérfőzdében lefőzetett pálinkáinkat. Egyedi tervezésű és kivitelezésű almadarálóval előkészített, majd szakaszos erjesztési móddal kierjesztett cefréből bérfőzdében állíttatjuk elő a nyers almapárlatot, melynek egy részét üvegballonokban pihentetve, további porcióit pedig tölgyfahordóban vagy gyümölcságyon érlelve nemesítjük almapálinkává. Meggypálinkánk alapanyagául az almáskert kerületére ültetett újfehértói fürtös meggyfák termése szolgál. Az elkészült meggypárlatot az almához hasonlóan pihentetjük vagy gyümölcságyon és hordóban érleljük.
 
További információkért keressen minket elérhetőségeinken és látogasson el weboldalunkra: www.szatmarialma.hu.

Elérhetőség
Mobil: 
+36/70/3716305
E-mail cím: 
Email kapcsolati űrlap
Cím
Megnevezés: 
A Bokor Almáskert családi gazdaság telephelye
Megye: 
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
Település: 
Csenger
Utca, házszám: 
Rákóczi út 49.
Irányítószám: 
4765
Képgaléria: 
Bokor Almáskert galéria kép
Bokor Almáskert galéria kép
Bokor Almáskert galéria kép
Bokor Almáskert galéria kép
Bokor Almáskert galéria kép
Bokor Almáskert galéria kép
Bokor Almáskert galéria kép
Bokor Almáskert galéria kép
Hirdetés

Termelő értékelése

Az Ön értékelése: Nincs Átlag: 5 (972 szavazat)

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.