Hirdetés

Hirdetés

Felhasználási feltételek

Mivel a termelotol.hu oldal non-profit céllal épül, ezért elsősorban olyan feltételeket fogalmazunk meg az oldal használatával kapcsolatban, ami a felhasználók és a termelők jogait kezeli, valamint bennünket, szerkesztőket mentesít egy esetleges felhasználó-termelő konfliktus esetén a felelősségtől, hiszen mi csak lehetőségeket biztosítunk a kapcsolatfelvételhez.

Ha Ön termelőt keres és a kiválasztott termelővel felvette a kapcsolatot, a felelősség az Öné, hogy miként és hogyan állapodnak meg az adásvételről. Ezért járjon el körültekintően és tapasztalatait ossza meg a termelő oldalán értékeléssel és hozzászólással, hogy segítse a többi vásárlót.

Ha Ön termelő és regisztrálta magát adatbázisunkban, akkor vegye természetesnek, hogy keresik, érdeklődnek az Ön terméke iránt. Ez nem jelenti azonban azt, hogy vevőkké válnak automatikusan, ezért ügyeljen Ön is arra, hogy minden részletet a lehető legpontosabban beszéljék meg, így kerülhetőek el a félreértések, csalódások.

Ha termelőt ajánlanak rendszerünkbe, mindenesetben felvesszük a kapcsolatot az ajánlott termelővel és csak azután kerülhet be az éles és kereshető adatbázisba.

Ezt, és néhány kötelező jogi formát fogalmaz meg Felhasználási Feltételek oldalunk.

Érvényesség

A Weboldal használatával Ön az alábbi feltételeket, tudnivalókat elfogadja. Munkatársaink szívesen adnak felvilágosítást az alábbiakban leírt technikai vagy jogi fogalmak jobb megértéséhez.

Regisztráció, adatkezelés

Az oldalon történő bármely regisztráció során, legyen az hírlevélre történő feliratkozás, felhasználói regisztráció, vagy termelő regisztrálása, az adatszolgáltatás önkéntes.

A személyes adatok tekintetében az adatkezelő RBL Marketing Kft. a 1992. évi LXIII. törvény előírásait betartva jár el. Az Üzemeltető, aki szintén az RBL Marketing Kft., a kezelt személyes adatokat az érintett kifejezett, írásbeli beleegyezése nélkül – jogszabályi kötelezettség hiányában – harmadik személyeknek nem adja át.

A személyes adatok felhasználásának célját mindig megismerheti azon az oldalon, ahol ilyen jellegű adatok megadását kéri Öntől az Üzemeltető.

Felhasználó azonosítás, követés „cookie” használatával

A Weboldal egyes részeinek letöltésekor automatikusan kisméretű, bizonyos esetben az Ön személyes adatait tartalmazó adat fileokat helyezünk el az Ön számítógépén (‚cookie‘). Ennek megtörténtéről Ön az Üzemeltetőtől nem kap további értesítést. Az adat fileok a Weboldal egyes funkcióinak működéséhez szükségesek, látogatásai alkalmával a korábbi adat fileok az Üzemeltetőhöz kerülnek. Az adat fileokkal kapcsolatos minden tevékenységet meggátolhat, ennek pontos módjáról böngészőjének útmutatója igazítja el.

Internetes szerver logfile-ok

A Weboldalra való belépéssel számítógépének egyes paramétereiről, illetve annak IP címéről napló file készül. Az adatok kizárólag statisztikai célokat szolgálnak, az Üzemeltető kizárólag a Weboldal fejlesztése érdekében használja fel őket. Az IP cím és a napló file egyes esetekben személyes adatnak minősülhet.

A személyes adatokat felhasználási céljuk megszűnése esetén, vagy az Ön kérelmére a Üzemeltető megsemmisíti.

Kártérítési kizárása

Tekintettel arra, hogy az Internet nyílt, biztonságosnak nem tekinthető hálózat, az elektronikus formában továbbított üzenetek megsemmisülése, késedelmes megérkezése, egyéb hibája miatt beálló károk tekintetében az Üzemeltető minden kártérítési felelősséget kizár.

Szerzői jogok

A Weboldal tartalma eltérő megjelölés hiányában az Üzemeltető szellemi alkotása.

Adatbázis tartalom

A Weboldalon található "termelői adatbázis" tartalma kizárólag az abban szereplő személyekkel szolgáltatásaik igénybevétele céljából történő kapcsolatfelvételre szolgál. Ettől eltérő célra a ‚termelői adatbázis‘ adatait felhasználni tilos, így továbbközlésük sem megengedett, csak az Üzemeltető írásos engedélyével.

A Weboldal és az Weboldalon található adatbázis tartalma, az adatbázisban szereplő adatok valódisága semmilyen esetben nem minősül az Üzemeltető részéről tett ajánlatnak, azt az Üzemeltető csupán tájékoztató jelleggel helyezi el.

Felelősség kizárása

A Weboldal letöltéséből vagy elérhetetlenségéből erdő bármilyen kár megtérítését Üzemeltető kizárja.

A Weboldalon található külső hivatkozások (a termelotol.hu-tól eltérő címtartományra mutató link) követésével letöltött tartalom nem áll az Üzemeltető befolyása alatt. Amennyiben azt az arra jogosult kéri, a linket az Üzemeltető törli vagy módosítja.

A Weboldal ‚fórum‘ rovatában, valamint a Weboldalon megjelenő ajánlatok, hirdetések, tájékoztatók tartalma tekintetében az Üzemeltető minden felelősséget kizár. Üzemeltető fenntartja a jogot a hozzászólások ill. felhasználók által beküldött tartalom előzetes értesítés, figyelmeztetés és indokolás nélküli törlésére.

Az Üzemeltető fenntartja a jogot felhasználók kitiltására, a regisztráció előzetes értesítés és indokolás nélküli megszüntetésére.

 

Fórum szabályzat

A Fórum rendeltetése

A Fórum a termelotol.hu által működtetett és fenntartott, írásos hozzászólások, vélemények, információk (a továbbiakban: hozzászólások) továbbítására és cseréjére lehetőségét biztosító szolgáltatás, melynek célja, hogy a termelők és a felhasználók közötti kommunikációt és adás-vételt. A Fórumot a jelen szabályzatban foglaltak szerint bárki ingyenesen használhatja.

Moderáció

A Fórum felhasználóinak hozzászólásait moderátorok kísérik figyelemmel és ellenőrzik. A moderátorok biztosítják a folyamatos társalgás lehetőségét, törlik azokat a hozzászólásokat, amelyek akadályozzák a Fórum rendeltetésszerű használatát, illetve melyek tartalma jogszabályba, vagy jelen etikai szabályzatba ütközik.

A moderátorok nem tudják az egyes hozzászólásokat utólag szerkeszteni, illetve részlegesen törölni; vagy változatlan formában meghagyják azokat, vagy teljes egészében törlik.

A folyamatosság és olvashatóság megőrzése érdekében a jelen etikai szabályzatba ütköző, így törlendő hozzászólásokkal együtt a rájuk adott válaszok is törlésre kerülhetnek. Fentiekből következően, azokra a hozzászólásokra, melyek valószínűleg sértik jelen Etikai szabályzatot, nem célszerű reagálni, hiszen ezek a reakciók is törlésre kerülhetnek.

Az alábbi hozzászólások a Fórumról – a felhasználó külön értesítése nélkül – törlésre kerülnek:

Jogsértő hozzászólások.
Jogsértő minden olyan hozzászólás, amely a közzétételének időpontjában hatályos magyar jogszabályba ütközik, illetve bűncselekményre vagy egyéb jogsértésre történő felhívást, arra való jelentkezést tartalmaz.

Alpári illetve agresszív, fenyegető hangnemű, valamint kötözködő, rosszindulatú hozzászólások.
Azt, hogy egy hozzászólás alpári, agresszív, fenyegető, kötözködő vagy rosszindulatú-e, a moderátorok döntik el a téma jellegének függvényében.

Egyes regisztrált felhasználókat lejárató, illetve egyértelműen velük kapcsolatosan alpári, bántó, sértő vagy gyalázkodó módon kinyilvánított véleményeket – személyeskedést – tartalmazó hozzászólások.

A jó ízlést sértő képeket tartalmazó, gyűlöletkeltésre, megfélemlítésre alkalmas, valamint az ilyen témájú weboldalakra mutató linkeket tartalmazó hozzászólások.

Mindazok a hozzászólások, szándékosan ismételt kérdésfeltevések, melyek a Fórumon közzétett felhívás ellenére a Fórumon – egy témán belül, vagy különböző témákban – többszörösen szerepelnek.
Ebben az esetben felhasználó valamennyi adott kérdéshez kapcsolódó hozzászólása törlésre kerül.
Amennyiben az ismétlés nem szándékos (azaz véletlen), egy bejegyzés meghagyása mellett a többi példány kerül csak törlésre.

Témaromboló hozzászólások.
A téma tartalmi rombolásának számít minden, a kulturált, folyamatos társalgást feltűnően, szándékosan akadályozó és zavaró, vagy témán kívüli hozzászólás.

Törölt hozzászólás – részbeni vagy teljes – visszamásolása, valamint törölt, összevont, áthelyezett témák újraindítása.

Nyílt, vagy bújtatott reklámot tartalmazó hozzászólások, ha az nem egyeztethető össze a termelotol.hu szellemiségével.

Letiltás

A moderátorok a jogsértő, továbbá a jelen szabályzatot súlyosan sértő, a kulturált társalgást szándékosan és/vagy ismétlődően akadályozó felhasználók jogosultságait korlátozhatják, ezen felhasználókat a Fórumról letilthatják.

Rovatáthelyezések, rovatösszevonások

Áthelyezés 

A moderátorok azt a hozzászólást, melyet véleményük szerint nem a megfelelő témán belül tettek meg, áthelyezhetik a tematikailag, tartalmilag megfelelő témába.

Összevonás 

A hasonló tartalommal külön indított témákat a moderátorok összevonhatják.

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.