Hirdetés

Hirdetés

Biogeredy

Kapcsolattartó neve: 
Geredy Péter

Gazdaságunkban közel 300 ha-on folytatunk szántóföldi növénytermesztést, amely bejelentett és ellenörzött biogazdálkodási feltételek mentén folyik. Eredményeink alapján megkaptuk az "Ökológiai Mintagazdaság" címet.

Az ökogazdálkodás vertikumának fontos része az állattenyésztés. Az agro-ökológiai adottságokhoz alkalmazkodva és a piaci helyzetet felmérve, őshonos állatok tartásával foglalkozunk. Ezen belül mangalica sertés, magyar szürke tartás, cigája juh és végül tanyasi körülményeket jól bíró baromfi fajták. A természetes állapothoz közeli, egészséges tartási és takarmányozási technológiát minden esetben garantáljuk és igazoljuk.

Értékesítési stratégiánkban első helyen a közvetlen értékesítés áll. A számunkra kínálkozó lehetőségeket az alábbiak szerint értékeltük:

1. Mangalica: törzskönyvezett, a Mangalicatenyésztők Egyesülete által nyilvántartott állomány, a Biokontroll Kht által ellenőrzött biotakarmányon nevelt, karámos, legeltetéses, szabadtartású állomány.

Ez a technológia biztosítja az egészséges mozgást, levegőt, napfényt, ami növeli az állatok ellenállóképességét, stresszmentes növekedést, ez pedig csökkenti az állategészségügyi beavatkozások szükségességét.

Egészséges táplálkozásba jól beilleszthető a húsa és az abból készült termékek. - élő sertésként vágóhidak, feldolgozók, magánszemélyek részére - saját készítmények értékesítése közvetlen a tanyáról , a rendeleteknek megfelelően: sonka, szalonna, zsír, tepertő - közvetlen beszállítóként , egy adott húsüzem speciális feldolgozása után visszakapott készárú forgalmazása ( olyan termékek esetében, melyek feldolgozását a rendeletek szerint nem tudjuk megoldani). Töltelékárúk: kolbász, szalámi, májas stb. Speciális csomagolás lehetősége.

2. Baromfi : őshonos magyar fajták ill. egy hasonló, tanyasi fajta, melynek szülõpárjai falusi jellegűek, lassú növekedésük, valamint kiváló minõségű, és kivételes ízű húsuk miatt kerültek kiválasztásra. Kiválóan alkalmasak a rántani való csirkeként való értékesítésre, tetszetős szín ill. formái miatt. Az őshonos fajtákból is jól értékesíthetők a sárga, fogolyszínű ill. kendermagos fajták.

Húsuk különleges izét a fajta ill. a szabadtartás együttesen biztosítja. Továbbtartásra is biztonságosan értékesíthetők. Táplálékuk kizárólag saját termelésű, növényi eredetű anyagokból készül, minimum 75% kukorica és búza felhasználásával. Állati eredetű fehérje és zsiradék nem kerülhet a táplálékba. Semmilyen növekedés serkentõt, antibiotikumot nem kapnak. Kitollasodás után a csirkék kikerülnek a tágas tanya körüli fás,ligetes területre , a friss levegõre, a szabadba. Napközben fûvel borított területen tartózkodnak, ahol kedvükre csipegethetnek a füvek zöld hajtásaiból is.

- rántani való csirke : 1,5-1,8 kg/db, 8-10 hetes kortól

- pecsenyecsirke: 12-14 hetes korban

- levestyúk ll. kakas

- igény esetén felpucolva történő értékesítés

Elérhetőség
Telefonszám: 
+36/76/427451
Mobil: 
+36/70/4535022
Cím
Megye: 
Bács-Kiskun megye
Település: 
Ballószög
Utca, házszám: 
Erkel u. 1.
Irányítószám: 
6035
GPS koordináták: 
+46.840367, +19.548300
Hirdetés

Termelő értékelése

Nincs még értékelés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.