Hirdetés

Hirdetés

A virágpor, méhpempő és propolisz hármasa az összes multivitamint és antibiotikumot elavulttá teszi

Forrás: http://naturahirek.hu

Íme 10 jó ok, amiért a friss virágport érdemes a napi étrend részévé tenni

1. Energizáló – A virágporban található különböző tápanyagok természetes energizálók a szervezetre nézve. A szénhidrát-, fehérje-és B-vitaminok segítenek megőrizni az energiát egész napra, fokozzák az állóképességet és harcolnak a tavaszi fáradtság ellen.

2. Gyakran használják lokális készítményekben, amelyek célja a gyulladásos állapotok, bőrirritáció, mint a pikkelysömör vagy az ekcéma kezelése. Az aminosavak és vitaminok védik a bőrt és segítik a sejtek regenerálódását.

3. Légzőrendszer – A virágpor nagy mennyiségű antioxidánst tartalmaz, amelynek gyulladáscsökkentő hatása a tüdő szöveteiben megakadályozva az asztma kialakulását.

4. Allergia – A pollen csökkenti a hisztamin jelenlétét a vérben, így enyhítve az allergiás tüneteket. Dr. Leo Conway, MD Denver Colorado, azt jelentette, hogy betegei 94 százaléka teljesen allergiamentes lett virágport fogyasztva. Mindent asztma, allergia és gyulladásos arcüreg probléma nyomtalanul elmúlt, mintha kiírtották volna- amely igazolja a virágpor csodálatos hatásosságát sokféle légúti megbetegedés esetén.

5. Emésztőrendszer – Az egészséges vitaminok, ásványi anyagok és fehérje mellett, a virágpor enzimeket is tartalmaz, amelyek segíthetik az emésztést. Az enzimek segítik a testben történő tápanyagfelszívódást.

6. Immunrendszer erősítő: A pollen jó a bélflóra karbantartására is, ami ezáltal támogatja az immunrendszert is.

(A bélflóra felelős az ember immunitásának 80 százalékáért, nem a “védőoltások”)

A holisztikus egészségügyi szakértő Dr. Joseph Mercola szerint, a virágpor antibiotikum- szerű tulajdonságokkal is rendelkezik, amelyek segítenek megvédeni a szervezetet a vírusok ellen. Nagyon gazdag antioxidánsokban is, amely védi a sejteket a káros szabad gyököktől.

7. Kezeli a szenvedélybetegségeket- holisztikus gyógyításban szenvedélybetegségekre használják, és egyben gátolja a bizonyos ételek iránti sóvárgást is, elnyomva arra vonatkozó impulzusokat a szervezetben. Mivel a méhek által összegyűjtött pollen gátolja a sóvárgást, további kutatásokra lenne szükség fogyókúrában betöltött esetleges szerepéről.

8. Támogatja a kardiovaszkuláris rendszer egészségét. A virágpor nagy mennyiségű rutint tartalmaz, amely egy antioxidáns bioflavonoid, és segít a hajszálerek megerősítésében, ily módon játszva szerepet keringési problémák és a koleszterinszint javításában. Erős véralvadásgátló tulajdonságai pedig meggátolhatják egy esetleges szívroham vagy szélütés bekövetkeztét.

9. Prosztata egészsége- a jóindulatú prosztata megnagyobbodástól szenvedő férfiak megkönnyebbülést nyerhetnek virágpor segítségével. Segíthet lecsökkenteni a gyulladást és mérsékelni a gyakori sürgető vizelési kényszert.

10. Meddőségi problémák – serkenti és visszaállítja a petefészek funkcióit, ezért ajánlott kisbabát tervező nőknek is, a teherbeesés meggyorsítására. E mellett, még nagyszerű afrodiziákum is!

Hogyan célszerű a pollent fogyasztani?

A virágpor élelmiszernek számít. Gyorsabban és hatékonyabban hat, ha étkezések közben fogyasztjuk, különösen gyümölccsel. Ez lehetővé teszi, hogy enyhe béltisztító hatása is legyen.

Egy kanál a reggelivel, lehetőleg egy darab gyümölccsel elfogyasztva a leghatékonyabb. A gyümölcsrostok ( nyers hemicellulóz) felerősítik a friss pollen hatásait.

6 ok a méhpempő fogyasztására

A méhpempő a dolgozó méhek mirigyeiből származik, amellyel a lárvákat és a királynőt etetik. Vastag textúrájú, tejfehér színű, és az emberek már évszázadok óta élvezik fiatalító tulajdonságait. Valóban tény, hogy a királynő méhek – amelyeket méhpempővel táplálnak egész életükben – mintegy 40-szer hosszabb ideig élnek, mint a dolgozók.

A méhpempő egészségügyi előnyei:

1.Rákellenes hatás – Egy 2009-es tanulmány szerint a méhpempő elnyomja a daganatok vérellátását. Amikor japán kutatók különböző típusok méhpempőt teszteltek köldökzsinór véna szövet kultúrákban, mindegyikük gátolta a vérerek képződését, különösen azok, amelyek a leggazdagabbak voltak kávésavban. Továbbá, mivel a méhpempő zsíros összetevői ösztrogén szerű hatást fejtenek ki, legalábbis ezt igazolja a tanulmány a PLoS One 2010 decemberi kiadása, – lehetséges, hogy a méhpempő kezeli az emlő és a méhnyakrákot is.

2. Javítja a vér egészségét- egy 2008 novemberében a Biological and Pharmaceutical Bulletinban megjelent tanulmány szerint, a méhpempő javítja az inzulin rezisztenciát és a vérnyomást is. A kutatók magas vérnyomású és inzulin rezisztenciával szenvedő patkányokat méhpempővel etettek. 2 hónap múlva magas fruktóz diétájukkal szöges ellentétben, két hónap után a patkányokon bizonyítottan észrevehetően kevesebb esetben figyelték meg véredényeik összehúzódását, ami alacsonyabb triglicerid-és inzulinszintet eredményezett.

3. Bőrápolás – Bár a méhpempő a legjobban ismert étrendkiegészítő, gyakran használják bőrápoló termékekben, mert DNS-t és zselatint tartalmaz. Ez a két összetevő támogatja a kollagén termelést (és így öregedésgátló). Emiatt sokan szeretik a méhpempőt helyileg alkalmazni. Ez lehetővé teszi, hogy táplálja és életet leheljen a bőrbe.

4. Antibakteriális alkotórészek – Egy tanulmány amely a Journal of Biological Chemistry 1990-es kiadásában jelent meg arról számol be, hogy a méhpempőben található – nem hivatalosan royalisinnek elnevezett fehérje – számos antibakteriális és antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik és hatékony bizonyos baktérium törzsek ellen.

5. Tápanyagokban gazdag – Mint más méhészeti termék, ld. a virágpor és propolisz, a méhpempő legnagyobb vonzereje talán a vitaminok és ásványi anyagok lenyűgöző koncentrációja. Valóban, egy átlagos adag méhpempő tizenhét különféle aminosavat tartalmaz (beleértve mind a nyolc esszenciális aminosavat), a legtöbb B-vitamint és tiszteletreméltó mennyiségű vasat és kalciumot, amelyek elengedhetetlenek a kiváló vér- és csont egészséghez. A méhpempő A, C és E vitaminokat is tartalmaz, amelyek fontos antioxidánsokként semlegesítik a szabad gyökök tevékenységét, így őriznek meg minket a degeneratív betegségektől.

6. Meddőség kezelése – Nem véletlen, hogy a dolgozó méhek terméketlenek, míg a királynő 2000 tojást is rakhat naponta, és 4-6 évig él. Ez azért van, mert a méhpempő serkenti az ösztrogén termelést, ezáltal stabilizálja a nők menstruációs ciklusát. Férfiakban javítja a spermiumok morfológiáját és mindkét nem esetében növeli a libidót.

Felhívjuk figyelmét arra, hogy a méhpempő frissen vásárolva fejti ki legjobban hatásait, mert feldolgozott formában (kapszulák és kivonatok) gyakran megy keresztül hőkezelési eljáráson és más gyártási folyamatokon, amelyek megölik a benne lévő aktív tápanyagokat és enzimeket.

A méhpempő további jellemzőiről bővebben itt olvashat: http://www.mehpempobolt.hu/

Propolisz az egészség megőrzéséért

 A méhek gyógyszere tényleg működik, és talán az alábbi tények alapján érthetővé válik miért is használta már Hippokratész is a propoliszt sebek és fekélyek gyógyitására. A propolisz természetes penicillin, antibiotikum és gyulladáscsökkentő, mégpedig mellékhatások nélkül. Baktérium, vírus és gombaölő. Hatásos légcsőhurut és allergikus jellegű asztma esetében -nagyon jó megfázásos megbetegedések esetén( orrüreggyulladás, homloküreggyulladás, arcüreggyulladás, torokgyulladás, mandulagyulladás ellen)  Influenza és herpeszvírus ellen immunrendszer erősítő.

Természetes penicillin 
Szintetikus antibiotikumok magukkal hozzák mellékhatásaikat is – a propolisznak, a természetes antibiotikumnak nincs semmilyen mellékhatása. A propoliszról szintén kimutatták, hogy felveszi a harcot a szintetikus antibiotikumoknak ellenálló új baktériumtörzsek ellen is.


Vitamin és ásványianyag tartalma lenyűgöző 

A kutatók szerint a propolisz gazdag az alábbi vitaminokban:

  • A vitamin (karotin)
  • B1-vitamin
  • B2-vitamin
  • B3-vitamin
  • biotin
  • bioflavonoidok
  • albumin
  • kalcium
  • magnézium
  • vas
  • cink
  • kovasav
  • kálium
  • foszfor
  • mangán
  • kobalt
  • réz

Megjegyzés: A propolisz a narancsnál 500-szor több bioflavonoidot (P-vitamin) tartalmaz.

A K-vitamint és a ként kivéve a propolisz az összes ismert vitamint tartalmazza a számos azonosítatlan egyéb vegyület mellett.  A propolisz és a virágpor kiegyensúlyozott vegyületei szinergikusan működnek együtt annak érdekében, hogy létrehozzák szerintem a föld egyik legtökéletesebb szupertápanyagát.

Tizenhat aminosavat azonosítottak a propoliszban.

Jellemzõi: 

  • Allergiák
  • Zúzódások
  • Égések
  • Rák
  • Herpesz
  • Fáradtság
  • Torokfájás
  • Orrdugulás
  • Légúti betegségek
  • Pattanás
  • Bőrbetegségek
  • Leégés
  • Övsömör
  • Légúti fertőzések
  • Influenza
  • Megfázás
  • Köhögés
  • Fekélyek
  • Sebek

Antibakteriális, antivirális, antibiotikum, gombaellenes, gyulladásgátló és antioxidáns.

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.