Hirdetés

Hirdetés

Árvay Családi Pince

Kapcsolattartó neve: 
Árvay Angelika

Árvay János festői szépségű kis sváb községben született, Rátkán, ahol minden családnak volt kisebb-nagyobb szőlőterülete. Első, 450 tőkényi szőlőjét nászajándékba kapta apósától.
Borász pályafutását az Állami Borkombinátnál kezdte, majd a Disznókő Pincészet főborászaként folytatta. 2000-től magyar-amerikai üzlettársával Tokajban tevékenykedett. 2009-ben visszatért Rátkára, és a családjával együtt működteti pincészetét. Az évek során a kis ajándék parcella 17 hektáros birtokká növekedett, főként az Istenhegy és a Padihegy dűlőkben, illetve a Meggyesben, a Középhegyen, illetve a Mádhoz tartozó Köves-Úrágyán.
Filozófiája, hogy a borkészítés a szőlőterületen, az egészséges gyümölccsel kezdődik. Hobbija a munkája, illetve a csodálatos vulkáni kövek gyűjtése a szőlőterületen, amelyek nemcsak szépek, de ásványosságot, egyediséget, izgalmat „csempésznek” a borokba. Felesége, Kata a vendéglátásért felelős, fia, Szabolcs a pincében és a szőlőterületen dolgozik, lánya Angelika igyekszik minden folyamatból kivenni a részét, emellett marketing és kereskedelmi feladatokat is ellát. A család feje, János a főborász, de már a piacra került egy-két tétel, amelyet Angelika és Szabolcs készített.Árvay Jánost 2003-ban Magyarországon az „Év bortermelőjévé” választották, a Pannon Bormíves Céh társelnöke és a Mádi Kör tagja.Árvay Angelika a 2008-ban alakult Junibor -Fiatal Borászok Egyesületének elnöke.Termékeik: Palackozott tokaji és zempléni borok:
- Tokaji Furmint, Hárslevelű, Sárgamuskotály- Tokaji 6 puttonyos aszú és késői szüretelésű furmint- Édesem, Szabi Furmint- Zempléni Chardonnay és Sauvignon blancBővebb információ: www.arvay.eu vagy a facebook-on

Bio termelő: 
Nem
Elérhetőség
Telefonszám: 
+36/47/374025
Mobil: 
+36/30/3183380
Fax: 
+36/47/374025
E-mail cím: 
Email kapcsolati űrlap
Cím
Megnevezés: 
Pince
Megye: 
Borsod-Abaúj-Zemplén megye
Település: 
Rátka
Utca, házszám: 
Széchenyi tér 13.
Irányítószám: 
3908
További elérhetőség
Egyéb információ: 
Bejelentkezés szükséges! Telefonon 30/318-3380 vagy az angelika@arvay.eu email címen.
Képgaléria: 
Termelői galéria kép
Termelői galéria kép
Cimkék:
Hirdetés

Termelő értékelése

Az Ön értékelése: Nincs Átlag: 5 (3 szavazat)

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.