Hirdetés

Hirdetés

Pályázat szálláshelyek és a turisztikai szolgáltatások támogatására

Új Széchenyi Terv

Megjelent a “Szálláshelyek és a turisztikai termékkínálat értékét növelő egyéb szolgáltatások infrastrukturális és minőségi fejlesztése” című pályázati, KDOP-2.1.2-14 kódszámú pályázati felhívás.

A pályázat célja

A konstrukció célja az üzleti szálláshelyek kapacitásának bővítése, kapacitáskihasználtságuk javítása, szolgáltatásaik fejlesztése, a régióba érkező turisták által eltöltött vendégéjszakák számának és az átlagos tartózkodási idejüknek, ezen keresztül a szálláshely működéséből származó árbevételeknek a növelése, valamint a támogatott projektek megvalósításán keresztül munkahelyek teremtése, megtartása.

Pályázók köre

  1. Jogi személyiséggel rendelkező vállalkozások közül
    • Jogi személyiségű gazdasági társaságok: GFO 11
    • Szövetkezetek közül az alábbiak: GFO 121, 123, 129
  2. Jogi személyiség nélküli gazdasági társaságok GFO 21

A pályázat részletei

A felhívás meghirdetésekor az elszámolható közkiadásokra rendelkezésre álló keretösszeg 1600 millió Ft.

Támogatás formája: a pályázó működési támogatásának nem minősülő visszafizetési kötelezettség nélküli végleges juttatásban (vissza nem térítendő támogatás) részesül.

Támogatás mértéke: a tevékenységek támogatása esetén a támogatás maximális mértéke az elszámolható költségek arányában a következő:

  • regionális beruházási támogatással támogatott tevékenység esetén: a 37/2011. (III. 22) Korm. rend. 25. § szerinti mérték (ún. regionális támogatási térkép): 40%, 40%+20% kisvállalkozás vagy 40%+10% középvállalkozás esetén;
  • csekély összegű támogatással támogatott tevékenység esetén: 100%.

Támogatás összege: A jelen pályázat keretében igényelhető támogatás összege minimum 800 millió Ft, maximum 1600 millió Ft.

A támogatott pályázatok várható száma 2 db.

Jelen pályázati felhívás keretében

  • egy adott szálláshelytípuson belül olyan új/meglévő szálláshelyfejlesztések,
  • amelyek magasabb minőségi színvonal elérését eredményezik és/vagy kapacitásbővítés,
  • ezekhez kapcsolódó minőségi élményeket és tartalmas időtöltési lehetőséget nyújtó szolgáltatások fejlesztése,

támogatható, melynek eredménye a szálláshely jelenlegi kategóriájának javítása, magasabb kategória elérése.

Az alábbi két részcél elérését minden támogatott projektnek meg kell valósítania:

  • hosszútávon fenntartható, egyedi jellegű fejlesztések megvalósítása;
  • a meglévő munkahelyek számának megőrzése mellett kötelező a foglalkoztatottság növelése, közvetlen munkahelyteremtés és azok fenntartása legalább a projekt fenntartási időszakának végéig;

Önállóan támogatható tevékenységek

  1. Az új szálláshelyek létesítéséhez, valamint a kapacitásfejlesztéshez és szolgáltató tevékenységekhez kapcsolódó új épület építése, létesítése, a szükséges épületgépészeti beruházások végrehajtása.
  2. Az új szálláshelyek létesítéséhez, valamint a kapacitásfejlesztéshez és szolgáltató tevékenységekhez kapcsolódó meglévő épületek átalakítása, bővítése, korszerűsítése, helyreállítása, felújítása, a szükséges épületgépészeti beruházások végrehajtása.

Figyelem! A PályázatMenedzser.hu csak a pályázat legfontosabb elemeit publikálja. További információ a felhasználási feltételekben. A teljes kiíráshoz látogassa meg a kiíró honlapját!

A pályázat benyújtása

A pályázatot (a kitöltött projekt adatlapot és a felhívásban, valamint az útmutatóban előírt mellékleteket) elektronikus adathordozón (kizárólag egyszer írható, írásvédett CD lemezen) a pályázati 1 példány papír alapú, kinyomtatott, aláírt verziójával együtt zárt csomagolásban, ajánlott küldeményként vagy gyorspostai/futárposta (garantált kézbesítési idejű belföldi postai szolgáltatás) szállítás igénybevételével a következő címre és a Pályázati Felhívásban megjelölt határidőre kell beküldeni.

Benyújtás helye:

KDRFÜ Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.
8000, Székesfehérvár Rákóczi út.1. III. emelet

Határidő: 2014. május 5.

További információ

A pályázati feltételekkel, tudnivalókkal kapcsolatban további általános, valamint kiírás specifikus információkat a www.palyazat.gov.hu honlapon talál, felvilágosítást pedig az alábbi elérhetőségeken keresztül kérhet:

  • Telefonon: +36-40-638-638.
  • Személyesen: 1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22.

Pályázzon Ön is! Tekintse meg a teljes pályázati felhívást!

Pályázat szálláshelyek és a turisztikai termékkínálat értékét növelő egyéb szolgáltatások fejlesztésének támogatására a Közép-Dunántúli régióban - KDOP-2.1.2-14

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.