Hirdetés

Hirdetés

Kukorica

Forrás: http://www.colorsinthekitchen.com

Gyerekkori emlékeim szerint a kukoricafőzés, azaz málécső (sőt néha málécsű ) főzése bizony hosszas folyamat volt. Kuduban (nem, ez nem egy afrikai falu :) ez Várkudu, Erdélyben) a nagymamám órákig főzte. És hát megvan a miértje is: akkor ugye nem a csemege, hanem javarészt a takarmány kukorica korai leszedése jelentette a kukoricafőzést. Színben is sokkal sárgábbak voltak azok, mint a mostanában kapható csemegekukoricák. Jól megsózva imádtam ropogtatni.

Ma már szerencsére 10-20 perc főzés után élvezhetjük a finom kukoricát. Ti szoktatok főzni?

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.