Hirdetés

Hirdetés

Ha ügyeskedünk, 2 év múlva már az 1990-es szinten a mezőgazdaság

A szakminiszter szerint növekedési pályán mozog a magyar mezőgazdaság, 2-3 év alatt éri el az 1990-es termelési szintet.

Fazekas Sándor szerint az idén 300-400 milliárd forint kárt okozott a mezőgazdaságnak az aszály, de az ágazat ennek ellenére is húzni fogja az idei magyar GDP-t. A mezőgazdaság 4-5 százalékot képvisel a nemzetgazdaságban, de a ráépülő ágazatokkal együtt annak 20-25 százalékát adja, kibocsátása tavaly 2200-2300 milliárd forint volt, és az élelmiszeriparé is meghaladta a 2000 milliárd forintot - tette hozzá a szakminiszter a Magyar Hírlapnak nyilatkozva.

Az agrárminiszter kijelentette: valótlanságot állít az, aki azt mondja, hogy a földpályázatokon oligarchák, nagybirtokosok nyertek. A programot folytatják és  nem bontják fel a kifogásolt szerződéseket. Elmondása szerint még mintegy 80 ezer hektár állami földterületre kell kiírni pályázatot, és azokat a kis, közepes családi gazdaságok kapják.

A miniszter kitért arra is, hogy az ősz legfontosabb törvénye az új földtörvény, amelyet reményei szerint legkésőbb decemberben fogad majd el az Országgyűlés. De ugyanerre a készülő jogszabályra hivatkozott a külföldiek földszerzésének korlátozásával kapcsolatban a miniszterelnök is.

forrás: http://privatbankar.hu/

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.