Már többször említettük, hogy a tojás azért trükkös élelmiszer, mert nem látni bele. Ha lágy tojást készítünk, például nem látjuk, hogy épp kellően lágy-e, avagy már keményre főtt. Azt sem könnyű megmondani, mikor jár le a szavatossága. Segítünk.
Mivel vásárlás után a tojást sokan kiveszik a kartondobozból és szépen berakják a hűtő ajtajába, két hét múlva már nem emlékeznek, mikor is jár (vagy járt) le. Sajnos a tapasztalatok azt mutatják, ha a tojástartóban hagyjuk, és látjuk a lejárati dátumot, akkor sem lehetünk biztosak benne, jók-e még. Bizonyára sokan jártak már úgy, hogy rántottát készítve feltörték a még használhatónak hitt tojást, aztán mégis megcsapta az orrukat a romlott tojás átható, semmihez sem hasonlítható bűze. Nos, van egy remek módszerünk arra, hogy feltörés előtt kiderüljön, jó-e még a tojás!
Ehhez nem kell mást tennünk, mint egy tálka hideg vízbe beletenni a delikvenseket. A frissek lenn maradnak az edény alján, de az öregebb tojások a bennük képződő légbuborékok miatt a hegyükre állnak. Ezek még ehetőek, de amelyek úsznak a víz felszínén, azokat dobjuk ki nyugodtan!
forrás: http://player.hu/
A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.
43 hét 6 nap
2 év 37 hét
3 év 46 hét
3 év 47 hét
8 év 6 hét
8 év 40 hét
8 év 49 hét
8 év 49 hét
6 év 3 hét
9 év 4 nap