Hirdetés

Hirdetés

Tündérkert Kézműves Sajtműhely

Kapcsolattartó neve: 
Bolya Gergely

Hosszú útkeresés után találtam rá a sajtmíves mesterségre. Ez a találkozás szerelem volt első látásra. Az első sajtomat hat liter tejből készítettem, ajándék oltóval, bográcsban, szabad tűzön. Az ősz beűzött a konyhába, ahol már jóval nagyobb mennyiséget készítettem a különböző sajtokat ismerőseim részére. Egy szerencsés találkozás folyományaként már egy külön sajtműhelyben, nagyobb kapacitással végezhetem munkámat.
Idővel mélyebben megismerkedtem a sajtokkal. Egy csodálatos világ bontakozott ki előttem. A sajt él. A sajt egy bonyolult életközösség. A sajtok fő tulajdonságait ízét, állagát, szagát, színét a bennük dolgozó parányok, a tejbaktériumok határozzák meg. Néhány baktériumtörzs 7-800 faja és alfaja vesz részt a sajtok végleges kialakításában. A sajtmester feladata, hogy a baktériumok számára megfelelő környezetet teremtsen és felismerje, hogy az adott helyen lévő körülmények milyen sajtok készítésének kedveznek. A sajt azzal hálálja meg a törődést, hogy sokáig megőrzi minőségét és finom ízekkel örvendezteti meg az éhes embert. A sajtkészítés nem egy mechanikus tevékenység, hanem élő anyaggal való felelősségteljes munka, ezért szeretem.
 
Natúr és ízesített gomolyákat, félkemény natúr sajtot, füstölt félkemény és parenyica sajtokat készítünk rendszeresen ellenőrzött tehenészetből származó friss tehéntejből

Kedves Fővárosiak!

Finom házisajtokat szállítunk Budapestre minden csütörtökön rendelésre. Sima (2000 Ft/kg) és ízesített gomolya (2300 FT/kg lilahagymás, fokhagymás, metélőhagymás, zöldfűszeres, kapros, cseresznyepaprikás, diós, kakukkfüves ízesítéssel), füstölt (2700 Ft/kg), füstölt parenyica (3500 Ft/kg) kapható. Lekisebb rendelési egység a 25 dkg. Rendelésfelvétel minden szerdán délig a rendeles@hazisajtok.hu címen.
Üdvözlettel,

Bolya Gergely

Elérhetőség
Mobil: 
+36/20/2352223
E-mail cím: 
Email kapcsolati űrlap
Cím
Megnevezés: 
Házhoz szállítás
Megye: 
Hajdú-Bihar megye
Település: 
Debrecen
Utca, házszám: 
Haláp
Irányítószám: 
4032
További elérhetőség
Megnevezés: 
Sajtrendelés
Megye: 
Budapest
Utca, házszám: 
Csengery u. 62/b
Irányítószám: 
1067
Egyéb információ: 
A megadott címen lehet átvenni a fővárosban és környékén megrendelt sajtokat
Képgaléria: 
Tündérkerti házi sajtok - olivás sajt
Tündérkerti házi sajtok - lilahagymás sajt
Tündérkerti házi sajtok - fokhagymás sajt
Tündérkerti házi sajtok - metélőhagymás sajt
Tündérkerti házi sajtok - félkemény, reszelhető sajt
Tündérkerti házi sajtok - kapros sajt
Tündérkerti házi sajtok - gomolya
Tündérkerti házi sajtok - kakukkfüves sajt
Tündérkerti házi sajtok - füstölt gomolya
Tündérkerti házi sajtok - füstölt parenyica
Tündérkerti házi sajtok - magyaros sajt
Tündérkerti házi sajtok
Hirdetés

Termelő értékelése

Az Ön értékelése: Nincs Átlag: 3.7 (9 szavazat)

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.