Hirdetés

Hirdetés

Keresztesi Zsolt

Kapcsolattartó neve: 
Keresztesi Zsolt

Több mint tíz éve termelünk nagydobosi kék sütőtököt családi gazdálkodásunkban. A tök szeptember végétől vásárolható meg. Gazdag karotinokban. Télálló, vastag sárga húsú és szürkéskék héjú. A XIII. Nemzetközi Nagydobosi sütőtökfesztiválon 2010. szeptember 18-19-én is ott leszünk a színpad közelében egy sátorral, ahol meg lehet vásárolni a tököket:


http://www.tokfesztival.hu/galeria/2009

A nagydobosi kék sütőtök tavaly Ferencvárosban a Nagyvárosi Jószomszédok Töklámpafesztiválján is szerepelt. 150 töklámpást faragtak ki az ott lakók. Emellett sütemények és töklekvár is készült belőle. Idén szeptember végén második alkalommal is kéktökből faragnak majd a jószomszédok lámpásokat.
http://www.napfenyposzt.hu/kozossegiesemenyek/65-kepektoklampafesztival....

Kérdéseikre szívesen válaszolok a mobilszámomon.
Üdvözlettel
Keresztesi Zsolt

Nagydobos mezõgazdasági termelésében kiemelkedõ szerepet játszik a sütõtök. Termesztésének a településen õsrégi hagyományai vannak, melyek úgy tartják, hogy már a késõi feudalizmusban is termesztették a nagydobosi sütõtököt a Perényi birtokon. A silány talajon kevés munkával és befektetéssel is jó termést hozott. Az elsõ világháború idején már jövedelmezõ ága volt a paraszti gazdálkodásnak. Termesztésének virágkora az 1920-30-as évek majd az 1936-46 közötti idõszakra tehetõ. Napjainkban ismételten fellendülõben van termesztése.

Elérhetőség
Mobil: 
+36/30/2091989
Cím
Település: 
Nagydobos
Képgaléria: 
Nagydobosi sütőtök föld
Nagydobosi sütőtök
Sütőtökfesztivál 2009
Töklámpafesztivál 2009
Nagydobos térkép
Cimkék:
Hirdetés

Termelő értékelése

Az Ön értékelése: Nincs Átlag: 3.8 (8 szavazat)

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.