Ami a FLAVIL termékekről és az általunk felhasznált gyümölcsök eredeti tulajdonságairól elmondható:
1. Termékeink alapanyaga jelenleg a feketeribizli, feketeszeder és a kékszőlő. A feketeribizli és a szőlő termesztésének régi hagyományai vannak Magyarországon. Pannóniában is őshonos volt a szőlőtermesztés. A szőlőlé fogyasztását például már a Bibliában is említik (Noé szőlőt ültet, misebor stb.). A feketeribizlit még a rómaiak is használták köszvény, reuma, ízület, sárgaság ellen.
2. A gyümölcsöket vegyszermentes kezeléssel gazdálkodó termelőktől szerezzük be.
3. A gyártás során nem használunk tartósítószereket, adalékanyagokat, ételfestékeket, szín- és ízfokozókat, sűrítő és állományjavítókat, cukrot és nem homogenizáljuk.
4. Speciális egyedi eljárással, a legmagasabb higiéniai követelmények betartásával készülnek termékeink. A gyártó üzem bio minősítésű.
5. Orvosságok számára gyártott steril gyógyszertári üvegekbe töltjük a hatóanyagokat.
6. Termékeinket már több mint öt éve teszteljük, és nem tudunk mellékhatásokról.
7. A feketeribizli, feketeszeder és a szőlő az antioxidánsok bőséges forrása.
8. E három gyümölcsben (mint sötétvörös gyümölcsökben) lévőantioxidánsok fogyasztásával leköthetik az emberi szervezetre károsan ható szabadgyököket. Rendszeresen erősíthetjük szervezetünk immunrendszerét és csökkenthetjük a káros szabadgyökök számát.
9. Termékeink általánosságban erősítik az immunrendszert, és jelentős segítséget nyújthatnak a mindennapos kedvező emésztési folyamatok során, mert mindkét gyümölcs rendelkezik ezekkel a tulajdonságokkal.
10. A feketeribizli és a feketeszeder (gyomorsav túltengés ellen) rendszeres fogyasztásával megszűnhet a vashiány.
11. A feketeribizli C-vitamin tartalma magasabb, mint a citromé a narancsé, sőt még a zöldpaprikánál is magasabb (177 mg/100 g).
12. Az amerikai mezőgazdasági minisztérium (USDA) szerint a legmagasabb antioxidáns tartalommal a feketeribizli rendelkezik. (Dr. Horváth Zsolt előadása)
13. A vörös és kékszőlők gazdagok antioxidáns hatású (bio)flavonoidokban, melyek a szabad gyököket közömbösítve védelmet nyújthatnak a daganatos betegségekkel, az érelmeszesedéssel és a szívkoszorúér-betegségekkel szembeni megelőzéshez.
14. A kékszőlő segítheti az emésztést, továbbá hatékony idegerősítő, feszültségoldó és regeneráló táplálék is egyben.
15. A feketeribizliben, feketeszederben és a kékszőlőben többfajta polifenol is megtalálható, melyek gyulladásgátló hatásúak és fokozhatják a szervezet ellenálló-képességét.
16. A szőlő egyik alkotóeleme a quercetin nevű flavonoid. Ez az antioxidáns elsősorban gyulladáscsökkentő hatásáról ismert.
17. A kékszőlő resveratrolt is tartalmaz. Ez egy természetes növényi immunanyag, mely a gombás fertőzések elleni védelmet szolgálja. A quercetinhez hasonlóan antioxidáns hatású, óvja a sejteket a szabadgyökök károsító hatásától és csökkenti a rákos sejtek kialakulásának esélyét.
18. Termékeink az OÉTI által bevizsgált és szakvéleményével ellátott termékek.
19. 2008. 06. 28-án, Gödöllőn a Kárpát-medencei népmesemondó és népi kézműves versenyen ARANYALMA 1. díjjal jutalmazták termékeinket.
20. Ingyenes tájékoztatókat biztosítunk termékeink mellé.
Szeretne többet megtudni termékeinkről? Kérje ingyenes hírlevelünket! (www.feketeribizli.hu)
A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.
Friss hozzászólások
20 hét 2 nap
2 év 13 hét
3 év 23 hét
3 év 24 hét
7 év 35 hét
8 év 17 hét
8 év 26 hét
8 év 25 hét
5 év 32 hét
8 év 29 hét