Hirdetés

Hirdetés

Bükki Kézműves Sajt

Kapcsolattartó neve: 
Sándor Tamás

Az üknagymamám erdélyi főzőnő volt Hargita megyében, Kisgalambfalván… innen ered a családom gyökere.

A bükkben eltöltött gyermekkor a természet közelsége meghatározó volt számomra így a vendéglátó ipari tanulmányaimat befejezve Németországban folytattam a tapasztalatszerzést szakácsként. Ezután Svájcban és Észak- Olaszországi szállodákban dolgoztam. Majd 6 év után folytattam szakmai munkám, tovább tanulmányozva az új és alkotó lehetőségeket.

Pályafutásom során mindig is vonzott a sajtok sokszínűsége egyedi íz világa, melyeket 2001-től saját borvacsoráim alkalmával már én készítettem.

Tejfeldolgozást, sajtkészítési technológiát Gyomaendrődön Kiss Ferenc tejipari technológus-sajtmester iskolájában tanultam. 2005-ben alapított sajtkészítő vállalkozásunk célja minőségi természetes termékek előállítása a magyar sajtkultúra alapjainak megteremtésében való aktív részvétel, mely a múlt század elején állt felszálló pályára azonban az utóbbi évtizedekben szinte teljesen eltűnt.

Ezzel a tevékenységünkkel gazdagodhat a magyar gasztronómia valamint étkezési szokásaink is változhatnak, ami az egészségünket szolgálja. Termékeink rendszeresen ellenőrzött hegyvidéki tehéntejből készülnek melyre a bükk-hegység északi mikro flórája, a karakteres egyedi íz világú legelők jellemzőek, melyek tökéletesen alkalmasak sajtkészítésre. Nagyon fontosnak tartom a Magyar vidéki gasztronómia alapanyagainak megteremtését, mihamarabbi fejlődését.

 

Sándor Tamás

Elérhetőség
Telefonszám: 
+36/20/3599962
Mobil: 
+36/20/5854464
Fax: 
+36/20/578507
E-mail cím: 
Email kapcsolati űrlap
Cím
Megnevezés: 
Cím
Megye: 
Heves megye
Település: 
Eger
Utca, házszám: 
Régi Czifrakapu út 54-56.
Irányítószám: 
3300
Képgaléria: 
Termelői galéria kép
Termelői galéria kép
Termelői galéria kép
Termelői galéria kép
Termelői galéria kép
Termelői galéria kép
Termelői galéria kép
Termelői galéria kép
Termelői galéria kép
Termelői galéria kép
Hirdetés

Termelő értékelése

Az Ön értékelése: Nincs Átlag: 4.5 (10 szavazat)

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.