Hirdetés

Hirdetés

A termelői piac fogalma

Rögzítette a termelői piac fogalmát a kereskedelmi törvényben az Országgyűlés. A helyi piacon az adott megyében, vagy a piac 40 kilométeres körzetében megtermelt, mezőgazdasági, illetve élelmiszeripari termékeket lehet értékesíteni. Budapestre az egész ország területéről felhozhatják a termelők az eladásra kínált árut. A szabályozás 2012. január elsejétől lép hatályba.

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) is támogatta Font Sándor képviselő kezdeményezését, hogy könnyebben lehessen helyi termelői piacokat nyitni és egyszerűbb legyen a működési szabályzatuk, mert az előző jogszabály indokolatlan terheket rakott a piacok szervezőire. A most elfogadott képviselői kezdeményezés értelmében a jövő év elejétől a helyi termelői piac üzemeltetéséhez elég bejelentést tenni a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatalnál.

A Vidékfejlesztési Minisztérium törekvéseihez és rendeleteihez – például a kistermelői rendelethez is - illeszkedik a helyi piacokkal kapcsolatos törvénymódosítás, hiszen a vidéki életminőség javításához, a helyi értékek megőrzéséhez hozzájárul, ha a helyi termékek előállítása és forgalmazása könnyebbé válik a termelők számára. A szaktárca a későbbiekben fogja kidolgozni a termelői piacokkal kapcsolatos higiéniai és ellenőrzési szabályozást.

kormany.hu

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.