Hirdetés

Hirdetés

PET-palack felhasználásának lehetőségei

Forrás: http://www.agraroldal.hu/
Szerző: Bohács Ádám


A műanyag flakonoknak sok felhasználási lehetősége van, ha nem dobjuk ki ezeket. Díszeket, sőt bútorokat is készíthetünk belőle.

A műanyag flakonoknak sok felhasználási lehetősége van, ha nem dobjuk ki ezeket. Díszeket, sőt bútorokat is készíthetünk belőle, nem kell hozzá más, csak egy kis türelem, találékonyság és néhány PET-palack. Nézzünk egy pár ötletes példát az újrahasznosításra. 

1. Ház, kerítés

Töltsük meg a palackokat sárral, majd zárjuk le a tetejüket, ezután helyezzük egymásra egyenletesen, mintha falaznánk, tapasszuk egymáshoz betonnal, majd jöhet a festés, díszítés.

2. Cserép

Vágjunk lyukat a palack egyik oldalán, majd igazítsuk ki a széleit, hogy ne maradjon éles. A másik felén csináljunk egy pár lyukat, hogy a fölösleges víz távozni tudjon, ezután ültessük be a növényt, ugyanolyan módon, mintha egy rendes cserépbe ültetnénk. A PET-palackból készült cserepet fel tudjuk lógatni is.

3. Függöny

Lakásunk esztétikus dísze lehet a Pet-palackból készült függöny. A palackok talpait kell hozzá levágni, az így készült szirmokat pedig damillal összekötni a megfelelő pontokon. Kicsit időigényes, de az eredmény magáért beszél: létrehozunk egy mutatós függönyt és ma környezetet sem szennyezzük. 

 

4. Madáretető

Télen gondoljunk a madarakra is, nem találnak élelmet, segítsünk nekik ebben. Ennek a legegyszerűbb megoldása a Pet-palack átalakítása, vágjunk lyukat a palackra, majd a lyukak széleit egyengessük el, ne maradjon éles, majd töltsük meg napraforgó maggal.

 

5. Öntözés

Ezt az „öntözőrendszert” rendkívül gyorsan, egyszerűen és olcsón létre tudjuk hozni, nincs más dolgunk, mint a palack egyik felét kilyukasztgatni, majd a tömlőt csatlakoztatni hozzá és már jöhet is a víz.

 

6. Kerti seprű

Ehhez egy kicsit több idő szükséges, és több palack, de az eredmény egy nagyon erős, masszív seprű lesz, érdemes kipróbálni.

 

 

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.