Hirdetés

Hirdetés

Ősi magyar gyümölcsfajták

Kovács Gyula régi magyar gyümölcsfajtákkal foglalkozik.

Ebben a riportfilmben az 5. perctől látható:

1. rész http://www.youtube.com/watch?v=TOrfBx09PjQ

2. rész http://www.youtubecom/watch?v=YQTq2d6Adsg&NR=1

Van 500 különféle magyar gyümölcsfajtája (batul, ropogós cseresznye, páris, véralma stb stb stb), amit vadalanyon szaporítva könnyen szállíthatólehet őket ültetni.

Sajnos ezen gyümölcsfajtákat nem lehet faiskolában megvásárolni, nem tudni miért, de ezen fajták évszázadok (ezredek?) során hozzászoktak a Kárpát-medence klímájához így nagyon ellenállóak, szívósak, műtrágyát, permetszert nem igényelnek, könnyen tárolhatóak.

Aki szeretné biztosítani családja és saját maga jó minőségű gyümölcsellátását vagy csak dacból a TILTÁS ellenére "csak azért is" magyar virtusból akar ilyen fákat beszerezni az vegye fel a kapcsolatot Kovács Úrral.

Elmondása szerint nehéz időkben, a török és habsburg korban a göcseji embert ezen gyümölcsfák mentették meg, még a múlt század elején is rengetegen voltak akik egész évben csak gyümölccsel táplálkoztak.

 

Az elérhetősége: Kovács Gyula Pórszombat Petőfi u 1/a. 06-30-2351063

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.