Hirdetés

Hirdetés

Kiírták a várva várt Fiatal Gazda pályázatot!

Fiatalgazda

Eddig az volt a köztudatban, hogy a vidéki térségek elmaradottak és nincs semmilyen lehetőség. Biztosan hallottál már róla, hogy az Európai Uniós támogatásokat 2017 végéig le akarja hívni a kormányunk és ezekből a pénzekből nagy rész jut a mezőgazdasági pályázatokra.  

Sokan mondják, hogy vidéken nehéz megélni: nincs munkalehetőség, saját vállalkozást indítani pedig nehéz és szinte előteremthetetlenül nagy tőkét igényel. Nos, ez nincs így!

Ez a pályázat fantasztikus lehetőséget biztosít a vidékiek számára ami talán még soha nem volt. Viszonylag egyszerűen lehet nyerni 40000 eurót (mintegy 12,5 millió forintot) ami szabadon felhasználható és vissza nem térítendő támogatást jelent.

A térséged jellegétől és a kereslettől függően nagyon sok mezőgazdasági ötlettel lehet nyerni támogatást. Ha van egy jó ötleted, például: telephelyfejlesztés, földterület vásárlása vagy akár egy traktor vásárlása amivel a gazdaságodat tudod fejleszteni vagy esetleg abban látod életed célját, hogy másoknak munkát biztosíts és ezzel lendítsd fel a vidéki térséget akkor mindenképpen érdemes belevágnod a pályázatba.

Nagyon régóta várják már a gazdák, hogy 2015 után végre megint megjelenjen a legnépszerűbb vidékfejlesztési pályázat a Fiatal Gazda, vagy a hivatalos nevén VP2-6.1.1-16 A fiatal mezőgazdasági termelők számára nyújtott induló támogatás. A pályázatot most kiírták és Március 1-től lehet benyújtani. A támogatás leglényegesebb feltételei az alábbiak:

 

 

 

  • 6000-25000 EUR STÉ üzemmérettel kell rendelkezni és az 5 éves pályázati ciklus alatt a 6000 STÉ üzemméret megtartását kell vállalni.
  • 18 és 40 év közötti személyek pályázhatnak
  • mezőgazdasági szakirányú képesítéssel kell rendelkezni
  • a megnyert 40.000 EUR támogatást továbbra is szabadon elköltheted, amennyiben az üzleti terv vállalásait teljesíted

Bővebb információkért látogass el a https://palyaz.hu/fiatal-gazda-2017/ oldalra, ahol egy ingyenes előminősítéssel a személyes esélyeidet is megtudhatod.

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.