Hirdetés

Hirdetés

Kertészkedés a pókerjátékosoknak: Stresszoldó tevékenységek a hobbi kiegészítéseként

A mai világban elengedhetetlen a hobbik űzése ahhoz, hogy kiegyensúlyozott életet élhessünk. Mindenkinek mást jelent a kikapcsolódás, az viszont közös, hogy nagyon sokan szeretnek sportokat űzni (extrém, egyéni, akár csoportos), olvasni, számítógépes játékokkal játszani, illetve akár fogadni, vagy pókerezni is. A pókerezés mellett tökéletes elfoglaltság lehet a kertészkedés is, melynek számos pozitív hatása bizonyított. A kettőben főképp az a közös, hogy egyik hobbi sem igényel hatalmas befektetést, illetve valódi stresszoldó hatásuk van. Ebből a cikkből megtudhatod, hogy miért érdemes a pókerjátékosoknak a kaszinózás mellett kertészkedni is.

Pókerezés, mint stresszoldás

A szerencsejátékozáson belül az emberek számára legnépszerűbb választás általában a póker, mely alapjainak elsajátítása egészen egyszerű. Habár a profi pókerezéshez évek kellenek, szerencsére bárki számára fennáll a lehetőség, hiszen ma már az online poker oldalak többsége minőségi szolgáltatással rendelkezik. Ezenkívül pár száz forint kezdő befizetéssel is el lehet kezdeni a gyakorlást, ami azt jelenti, hogy kis befektetéssel akár sikerre is viheti egy kezdő játékos.

Milyen póker fajtákat ismerhetsz?

 

  • Five Card Draw
  • Seven Card Stud
  • Ohama
  • Texas Hold’em

 

Egyesek szerint maga a póker francia vagy perzsa származású, bár pontos eredetét a mai napig vitatják a kutatók. Az azonban biztos, hogy a játék nagyjából a 19. századtól terjedt el igazán a világban. A pókert mai napig rengetegen játsszák, akár profi szinten, akár csupán hobbiból, hiszen egy ideális elfoglaltság, mely izgalmas és szórakoztató.

A pókerezésnek számos előnye van, leginkább szellemi szinten. Mivel gondolkodásra ösztönzi a játékost, ezáltal fejlesztheti a problémamegoldó képességét, illetve lehetőséget ad arra, hogy a társaság megismerkedjen egymással. Sokan azért játszanak online pókert, mert kiváló stresszoldó, illetve arra is alkalmas, hogy az izgalom miatt nőjjön az adrenalin-szint.

Egészítsd ki a hobbidat kertészkedéssel!

A pókerezéssel és egyéb játékokkal ellentétben a kertészkedés nem azért jó stresszcsökkentő, mert izgalmat visz a szürke hétköznapokba. A kertészkedés által megteremthető egy nyugodt közeg, mely előnyös azok számára, akiknek stresszes munkájuk vagy időszakuk van. Míg az izgalmas pókerversenyeken az adrenalin szabadul a játékosok agyában, addig a kertészkedés során szerotonin és dopamin. A növényekkel való munka kikapcsolja az embereket, ennek hatására pedig csökken a szorongás, és boldogabbnak érzik magukat.

Mivel a pókerezés és a szerencsejátékozás igen sok számítógép előtt töltött időd igényel, az emberek hajlamosak introvertálttá és zárkózottá válni a túl sok lakásban/házban töltött idő miatt. A kertészkedés azért is egy tökéletes kiegészítése a pókerezésnek, mert ezáltal a játékos közelebb kerülhet a természethez, és elszakadhat a virtuális világtól.

 

Hogyan kertészkedj, ha nem kertes házban élsz?

Sajnos nem mindenki engedheti meg magának, hogy berendezzen egy hatalmas kertet, hiszen a nagyvárosokban az emberek többsége lakásban él, távol a valódi természettől. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a lakásban élőknek nincs lehetőségük kertészkedni. Számos hasznos tanács elérhető az interneten, hogy milyen növényeket, és miként lehet őket tartani egy lakásban. Ezenkívül ha például rendelkezel erkéllyel, akkor nemcsak szoba növényeket, hanem kisebb méretű fákat, vagy bokrokat is ültethetsz. A legnépszerűbb ültetési módszer az erkélyre a konyhakert, melyben akár fűszernövényektől kezdve a virágokon át, egészen a zöldségekig bármit lehet ültetni.

Abban az esetben is számos megoldás létezik, ha nincs erkélyed. Ugyanis az internetről rendelhetőek modern beltéri mini kertek, melyek általában a szükséges eszközökkel együtt érkeznek. Ezenkívül a szobanövények gondozása is valódi stresszoldó, hiszen számos faj állandó vágást, öntözést és akár fürdetést is igényel. A növények fürdetését a legegyszerűbben egy zuhanyzóban lehet megoldani, ha pedig elutazol hosszabb időre, akkor érdemes beszerezni egy tápoldat adagolót.

A kertészkedés és a szerencsejátékozás rendkívül jó hobbi, nem hiába ennyire népszerűek. A régi időkkel ellentétben ma már mindenki számára elérhető a pókerezés, mely nemcsak időtöltésre alkalmas, hanem pénzszerzési lehetőségnek is kiváló. A kertészkedés pedig tökéletes kiegészítése ennek, mely segíti a stresszoldást, mozgásra ösztönöz, valamint a kudarckezelésben is segít.

 

 

 

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.