Hirdetés

Hirdetés

Jelentősen nőtt a helyi élelmiszerek forgalma

A hazai élelmiszer-kereskedelem egyre nagyobb hányadát adják a helyben termelt és értékesített élelmiszerek.

Az új generáció munkája nélkül aligha képzelhető el a hazai mezőgazdaság fejlődése - jelentette ki Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége - Agrya pénteki konferenciáján.

A tárcavezető felhívta a figyelmet arra, hogy korábban a hazai élelmiszer-kereskedelem mindössze 5-8 százalékát tették ki a helyben előállított és értékesített agrártermékek. Mára ezen élelmiszerek aránya elérte a 10-12 százalékot is.

A tárcavezető szerint ez többek között annak is köszönhető, hogy a kormány jelentősen enyhített a kistermelőket és az élelmiszergyártókat hátrányosan érintő jogszabályokon, és lehetővé tette piacra jutásukat. Gombamód szaporodtak a helyi termelői piacok, esélyt kaptak a kis- és a családi gazdaságok a közvetlen értékesítésre, illetve arra, hogy termékeiket a gyermekétkeztetésben és a vendéglátóiparban is eladhassák.

Ehhez a közbeszerzési törvényt is módosítani kellett, mert - állapította meg a miniszter - az korábban a multinacionális társaságok érdekeiért kirekesztette a helyi kistermelőket az eljárásokból.

(Forrás: VM Sajtóirodája)

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.