Hirdetés

Hirdetés

Háztáji gazdálkodásra tanítanak Nógrádban

Elsősorban fiatalokat és gyerekeket vonnak be a háztáji gazdálkodásra tanító programba a Nógrád megyei Somoskőújfaluban, a Somosi mintaporta című projekt keretében - tájékoztatta az egyik pályázó egyesület tagja hétfőn az MTI-t.

Molnár Zoltán, a Somosi Kultúráért Egyesület tagja elmondta: az Észak-Magyarországi Operatív Program (ÉMOP) pályázatán 28,9 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert egyesületük a Magyar Madártani Egyesület Nógrád megyei csoportjával közösen a projektre, amely azt célozza, hogy a falun élő fiatalok használják újra azokat a természetes erőforrásokat, amelyek a nagyszülők korában az élet természetes részei voltak.

A projekt összköltsége 30,4 millió forint, a különbözetet a két szervezet saját forrásból biztosítja - tette hozzá Molnár Zoltán.

Elmondta, a Salgótarjánnal szomszédos Somoskőújfalun már megvásároltak egy könnyen megközelíthető portát, amelyen egy 70-80 éves épület áll nagyméretű kerttel, gyümölcsössel.

A helyi és a környékbeli fiatal párokat, valamint a somoskőújfalui, a salgótarjáni óvodásokat és iskolásokat tanítják meg a következő hónapokban kertművelésre, zöldségek, gyümölcsök termesztésére, feldolgozására.

A szeptemberig tartó programban legalább 600 ember vesz majd részt. A felnőtteknek 60 órás elméleti és gyakorlati képzést is szerveznek.

(Forrás: MTI)

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.