Hirdetés

Hirdetés

A fiatal mezőgazdasági termelők a mezőgazdasági tevékenységük megkezdéséhez, egy alkalommal jövedelempótló támogatást vehetnek igénybe

Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal

A fiatal mezőgazdasági termelők a 34/2014. (IV. 4.) VM rendelet alapján a mezőgazdasági tevékenységének megkezdésükhöz, egy alkalommal jövedelempótló támogatást vehetnek igénybe.

Pályázók köre

A támogatást az veheti igénybe, aki megfelel az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a fiatal mezőgazdasági termelők indulásához a 2014. évben igényelhető támogatások részletes feltételeiről szóló 34/2014. (IV. 4.) VM rendeletben foglalt feltételeknek megfelel.

A pályázat részletei

A támogatás összege – amennyiben az ügyfél által a 4. évre vállalt üzemmérete eléri

  • a 4-7 EUME-t (bele nem értve a 7 EUME nagyságú üzemméretet) 20 000 euró,
  • a 7-10 EUME-t (bele nem értve a 10 EUME nagyságú üzemméretet) 30 000 euró, valamint
  • a 10 vagy annál több EUME-t 40 000 eurónak

megfelelő forintösszeg.
A támogatásban részesülő ügyfél a támogatási összeg 90 %-ára vonatkozó kifizetési kérelmet a támogatási kérelmet jóváhagyó határozat jogerőre emelkedését követő 90 napon belül köteles az MVH által közzétett közleményben előírt formában, postai úton benyújtani az MVH-hoz.

Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a fiatal mezőgazdasági termelők indulásához a 2009. évtől nyújtandó támogatások részletes feltételeiről szóló 113/2009. (VIII. 29.) FVM rendelet alapján támogatásban részesülő ügyfelek minden évben március 1. és március 31. között nyújthatnak be kifizetési kérelmet a támogatási összeg fennmaradó 10 %-ának igénylésére.

Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a fiatal mezőgazdasági termelők indulásához a 2012. évben igényelhető támogatások részletes feltételeiről szóló 57/2012. (VI. 21.) VM rendelet alapján támogatásban részesülő ügyfelek minden évben május 1. és május 31. között nyújthatnak be kifizetési kérelmet a támogatási összeg fennmaradó 10 %-ának igénylésére.

Figyelem! A PályázatMenedzser.hu csak a pályázat legfontosabb elemeit publikálja. További információ a felhasználási feltételekben. A teljes kiíráshoz látogassa meg a kiíró honlapját!

A pályázat benyújtása

A támogatási kérelem 2014. május 1. és május 15. között nyújtható be az MVH-hoz a fiatal mezőgazdasági termelők indulásához a 2014. évben igényelhető támogatások részletes feltételeiről szóló 63/2014. (IV. 17.) MVH Közleményben foglaltaknak megfelelően.

További információ

Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal Központi Ügyfélszolgálat

Tekintse meg a teljes pályázati felhívást!

Fiatal mezőgazdasági termelők számára nyújtandó jövedelempótló támogatás

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.