Hirdetés

Hirdetés

30% Előleget igényelhetnek beruházási támogatásaikból a gazdálkodók

A Magyar Agrárkamara felhívja a gazdálkodók figyelmét, hogy az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az egyes beruházási jogcímek esetén nyújtandó támogatási előlegfizetésről szóló 118/2012. (XI. 22.) VM rendelet értelmében 30 % előleget igényelhetnek beruházási támogatásaikból.

Az a termelő, aki már rendelkezik helyt adó vagy részben helyt adó jogerős támogatási döntéssel, a rendelet hatálybalépését követő 60 napon belül nyújthatja be előlegkérelmét az MVH-hoz. Akiknek ez még nem áll rendelkezésükre, a támogatási határozat jogerőre emelkedésétől számított 60 napon belül adhatják be előlegigényüket.

Az ügyfél által igényelt támogatási előleg mértéke a támogatási határozattal jóváhagyott összeg legfeljebb 30 %-a lehet. Támogatási előleg egy támogatási kérelem vonatkozásában egy alkalommal vehető igénybe.

Az előlegkérelmet az MVH bírálja el; amennyiben annak helyt ad, az előleget a tértivevény tanúsága szerinti postára adás dátumától számított 30 napon belül folyósítja. Az előlegkérelmet az ügyfél nem módosíthatja, és az előlegkérelem alapján indult eljárás során hiánypótlásnak nincs helye.

Az előlegigénylés kapcsán érintett jogcímek listáját a vonatkozó rendelet 2. §-a tartalmazza. A rendelet alapján igénybe vehető támogatási előleggel érintett egyes beruházási jogcímekhez kapcsolódó támogatási kérelem benyújtási időszakokról az Irányító Hatóság 123/2012. (XII. 4.) számú közleménye rendelkezik.

A támogatási előleg igénybevételének részletes feltételeiről szóló MVH Közlemény a http://www.mvh.gov.hu/portal/MVHPortal/default/mainmenu/kozlemenyek/mvhk1712012 linken érhető el, és további tájékoztatás kérhető az ugyfelszolgalat@mvh.gov.hu e-mail címen, valamint a Gazdálkodói Információs Szolgálat tanácsadóitól (Elérhetőségeik: umvp.agrarkamara.hu).

forrás: http://agrarszektor.hu/hir/

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.