Hirdetés

Hirdetés

Ötletek az oldallal kapcsolatban

Gondoltam nyitok egy ilyen témát is, mert jó ha kiderül az oldallal kapcsolatban milyen építő jellegü ötletek rejlenek a magyar fejekben.
 
1. A termelők termékfelsorolását jó lenne ha (nem is ők) de egy modi/admin kiemelné vastaggal, netán valami -az oldal színeihez passzoló- színnel is. Ez szerintem növelhetné a hatékonyságot a termelők termékeinek áttekinthetőségénél.
 
2. És egy olyan is eszembe jutott, hogy a termelők egy legördíthető listából (fő és alkategóriák szerint ---> ahogy a bal oldalsó sávban is látható) választhassák ki a kínált terményeiket. Igen láttam, majdnem ilyen a rendszer most is, bár ez a CTRL-es megoldás lehet nem mindenkinek lesz kézenfekvő, elég egyszer elengedni a gombot és úgy kattintani, máris kezdődhet előről a "móka"...
Amit nem találnak meg ott, azt pl. egy "Egyéb termék(ek)" mezőbe maguk beírhatnák és ez alapján a moderátrok később bővíthetnék a kategóriákat is (ergó nem kell egy nagyobb szövegtengerből kikeresni mi az újdonság). Így egy egységes és formázott lista látszódna a neveik alatt, kb. így ni.
 
3. A Linkgyűjteménynél, ha már sok lesz linkekből, ajánlanék egy kategorizálást (mappákba szedve vagy fórumszerüen, téma-alcsoportok... stb.), hogy hamarabb rátaláljon mindenki a számára érdekesre.

Hirdetés

Hirtelen ennyi hibát fedeztem fel

 
Hello!
1,
6.14-ről frissíteni kellene 6.26 a rendszert
(ha az alaprendszer nincsen frissítve akkor gondlom a benne lévő módolok sem :( pedig fontos / és hasznos volna)
 
2,
/admin/settings/language menüpontban a English pipát kiszedném mert a Saját adatok - > Nyelvi beállításoknál felesleges ez a rész oda mivel nem látom hogy több nyelvű lenne az oldal.
 
3,
A betűk nagyon aprók az oldalban, normális betűmérettel az oldal még jobban nézne ki és még élvezhetőbb lenne ezáltal az oldal.
 
4, 
Az esemény naptárat át kellene gondolni / rendezni.
- Jobb oldalsáv - Naptár nem éppen szép, nem lehet eligazodni rajta.
- Calendar - résznél sem éppen szépen vannak megoldva a dolgok átláthatatlan így az egész.
Megoldás: css - el meglehet oldani ezeket a problémákat.
 
- A naptár aljára egy iCal icon is be lehetne tenni csak hozzá, kell adni a négyzethez.
Miért lenne jó: Az ikon segítségével az egyes programokat vagy akár az egész programot hozzáadhatja saját Google, Outlook, iCal naptárához így az emberek.
 
5, Bejelentkezett felhasználóknak nem kellene a CAPTCHA - alkamazni
 
6, lightbox helyet colorbox - ot lenne hasznos használni
 
7, További információ a formázási lehetőségekről - ez felesleges rész egy átlagos felhasználónak.
 
8, "Footer" részbe bele fut pl. ez a fórum rész is :(:( ez így kicsit zavaró :(
 
9, Css újra gondolása minden képen!!!
 
Hirtelen ennyi hibát fedeztem fel, de ha még lesz írni fogom ígérem :)
 
Üdv.: Krisztián

Térkép

Nem olvastam végig az összes fórumtémát és bejegyzést, úgyhogy lehet, h. más is felvetette már, akkor bocs: mindenképpen kellen egy térképalapú kereső; annál is inkább, mert a jelek szerint a legtöbb termelőt alighanem személyesen kell felkeresni, ha valaki itt vásárolni is akar. Akkor pedig elengedhetetlen a tájékozódás megkönnyítése: egy google-maps api beillesztése semmibe sem kerül a fejlesztőnek; mindenképpen útvonaltervezős modult tegyenek bele.
Fontos lenne szerintem a minősített biogazdákat külön is szerepeltetni.
Gratulálok a kezdeményezéshez, az oldalhoz.
 

MDF Piac

Szeretnék a III. kerületi vagy a Komjádi előtti piacon árulni, de fogalmam sincs, hogyan működik a dolog. Tudna valaki segíteni vagy ötletet adni, hol keressek információt? Őstermelői igazolványom van.
 
Előre is köszönöm
Ábrahám Katakin
 

Kategóriák + előnézet kihagyása

Kedves Balázs!
A kategóriák választásához én a Drupal alap címkemezőjét ajánlom. Ott ha elkezdünk gépelni egy terméket, pl. "méz", akkor minden választható mézes címkét kiír, és újat is lehet létrehozni gond nélkül, mindössze engedélyezni kell a termelőknek a címkék létrehozását a jogosultságok oldalon. Ha azonban mégis a jelenlegi verziónál maradna, egy magyarázó szövegben lehetne ajánlani a CTRL használatát.
Az előnézet elhagyásának lehetőségét én is támogatom. Ez egyszerűen beállítható a felhasználói beállítások alatt a hozzászólás résznél.
 
Üdv: Tamás
 

Betűméret

egy picit nagyobb betűméret könnyebben olvashatóvá tenné a lapot.
Firefox böngészőnél ha nagyítunk szétesik az oldal.
 
 

Árak feltüntetése

Átfutottam kb 20 termelő "hirdetését" (lekvár és méz-re kerestem) és senki se tüntette fel az árait, így az oldal használhatósága szerintem drasztikusan rosszabb!!! Volt párnál weboldal megadva, de ott is csak elvétve szerepeltek árak. Azaz jelenleg, ha tájékozódni szeretnék kb a 20ból 15-16-ot fel kellene hívnom. Szerintem ezt a legtöbben nem fogják megtenni. Egy megoldás lehet, h kötelezővé teszitek, h EGYSÉG árakat (különben megint nem lehet kényelmesen összehasonlítani) is adjanak meg a termelők v. legalábbis valami ösztönzést vezetnék be (pl autómatikusan a lista élére kerülnek), hogy motiváljam a termelőket, h felvigyék az árakat is. Természetesen ekkor azt is meg kell oldani, h nem legyen totálisan más ár feltüntetve (expressz-en tipikusan minden 1Ft-nak van hírdetve, csak h előre kerüljön a hírdetés) mit amit aztán valójában kérnek. Erre az lenne az ötletem, h a csillagok mellett pl "ár garancia" csillagokat is lehetne osztani a termelőknek.  Az megoldás ötletek lehet, h nem jók, de a problémát szerintem érdemes valahogy megpróbálni fogást venni. Üdv, Zoli

re: Árak feltüntetése

Szia Zoli!
 
Van ilyen oldal, ahol nem termelőre, hanem termékre van kihegyezve a kínálat, és majd egyszer itt is lesznek árak, de az nagyon melós. 
Először olyan oldalt akartam létrehozni, ami létrejön a termelők hathatós közreműködése nélkül is, mert a kb. 150 termelőt megtalálni, feltölteni is munka volt, és ha még ehhez a folyamatosan változó árakat is hozzátettem volna, megőszülök. Így is csak azért nem őszülök, mert megkopaszodom. ;-)
De az irány ez, de nem én, nem mi fogjuk feltöltni, hanem a termelők.
Üdv, Balázs

Egyelőre még a kevés termelőt

Egyelőre még a kevés termelőt nagyobb gondnak látom, van olyan megye, ahonnan még nincs is fent termelő. Majd ha 50 km-es körzetedben 20 méztermelőt tudsz felhívni, hogy az árakban "versenyeztesd" őket, akkor valószínűleg itt is elindul az általad is említett folyamat, de nem hiszem, hogy szerencsés lenne ár alapján rendezni a termelőket egy olyan oldalon, ahol a minőségen és a hazai terméken van a hangsúly.
És ha igazán rosszmájú akarok lenni, akkor valóban fel is kellene hívnod a neked szimpatikus termelőket, talán ez is segíthet az oldal célkitűzéseit megvalósítani...

re: Egyelőre még a kevés termelőt

Jól látod. Aztán ott van még ez egység ár kérdése is. Meg, hogy frissítik-e majd a gazdák, mert ezt már nekik kell feltölteniük, én egymagam nem leszek rá képes, és nem is vállalkozom rá.
Tessék megkeresni a termelőket és ajánlani nekik az oldalt, vagy töltsétek fel az elérhetőségeikat. Mi is bejelentkezett egy goba termelő, tehát azért van élet, heti 2-3 termelővel bővülünk.
 
ÜDv, Balázs 

kategorizálás

Sziasztok! Szia Balázs! :)
Felhasználói szinten kérdezem, hogy később, ha már több termelő lesz fent az oldalon, a Budapesti termelőket lehet(ne) kerületekre bontani?
Köszönöm: lotifut (Szabolcsi Ildikó)
 

re: kategorizálás

Szia!
Igen, úgy lesz!
Üdv, Balázs

re: kategorizálás

Szia Ildikó!
Igen, idővel lesz, mi is gondoltunk rá, és gondoltunk térképre is, de előbb jöjjenek a bűvös számok:
- volt 1400 értesító kérő az átmeneti oldalon, szeretnék 2500-3000 hírlevél feliratkozót az új oldalon.
- szeretnék 2-300 termelőt, most kb a fele van. Na jó, 2/3-a. Lusta vagyok megszámolni.
- szeretném, ha 5000-10 000 lenne havonta az oldal látogatottsága 6 hónapon belül
Utána fejlesztünk. Kivéve azokat a dolgokat, amik a fenti számok elérésében segítenek.
 
ÜDv, Balázs

Balázs lehetne olyat, hogy

 
1. ha valamihez hozzászólunk, akkor egyből legyen MENTÉS gomb is és ne csak előnézet. Aki gyorsan szeretne válaszolni dolgokra és már gyakorlott író, azt ez eléggé megakasztja (az egyik én lennék).
2. Én pl. szeretnék linkeket beágyazni szépen (a szöveg "mögé"), de nincs ilyen gomb a szerkesztő lécen. (Ezért egy külön editort kell használjak) Kérlek tegyétek be. Mert most ha pl. egy kb. 100 karakteres google térkép linket tennék be ide, az baromi rondán mutatna. Érted ;)
3. Ha válaszolok valakinek (pl. ITT), akkor a válaszom főcímét nem tudom beírni sajátkezüleg (ahogy ezt viszont meg tudom tenni Új hozzászólás beírása esetén), mivel ezt a fórum motorja írja be, ha jól számolom a válaszunk első 28 betüjét használva (s ez lesz belőle: Ha minden igaz: Tanyasi Áruk). De így olykor elég hülyén fognak kijönni a hozzászólás címek. Nem? Ezzen lehet állítani?
Köszönöm előre is a figyelmed!

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.