Hirdetés

Hirdetés

Budai Gourmet Fesztivál

Esemény ideje: 
Péntek, 2011. Június 03. 10.00 - Vasárnap, 2011. Június 05. 18.00

2011-ben már a Sziget Kulturális Szervezőiroda rendezésében várja látogatóit a hazai gasztro-kulturális élet egyik kiemelkedő eseménye, a Budai Gourmet. Miután az elmúlt években, mind a Sziget Szervezőiroda egyéb rendezvényein, mind a hazai rendezvénypiacon jelentős fejlődés és érdeklődés volt tapasztalható a gasztronómiai kínálat terén, a Sziget Kft. vezetői úgy döntöttek, hogy átveszik a nekik felkínált Budai Gourmet szervezését.

A komoly hagyományokra visszatekintő eseményt - a korábbi értékeit megtartva - a meglévő gasztronómiai rendezvénypalettától jelentősen eltérő koncepció szerint kívánják a jövőben megszervezni. A Gourmet - a nevéhez méltóan - a gasztropalettáról kizárólag a minőségi termékeket és szolgáltatásokat kívánja befogadni és bemutatni, ezzel is elősegítve a hazai gasztro-kultúra minőségi fejlődését és népszerűsítését.

Az eddigi résztvevők körét és a tematikát jelentősen kibővítve, minél teljesebb képet kívánnak adni a szervezők a minőségi gasztronómia világáról, egyrészt bemutatva az alapanyagoktól, a termelőkön át, a kereskedőkig a háttéripar szereplőit és kínálatát, másrészt a legjobb éttermektől a legjobb borászatokig vagy pálinkafőzdékig felvonultatják a hazai gasztro élvonal már bizonyított reprezentánsait. Meghívják a hazai gasztro-rendezvények legkiemelkedőbb szereplőit is a legjobb halászléfőzőktől a kolbászosokig, a sajtkészítőktől a méz vagy szörpkészítőkig.

A szakértők által elvégzett minőségi szelekció után ízelítőt kaphatnak a látogatók a legjobb kereskedelmi forgalomban beszerezhető termékekből is, a pezsgőktől az ásványvizeken át a kávé és tea különlegességekig. A rendezvényen rendhagyó módón egy piactér is kialakításra kerül, ahol válogatott kistermelők és piacosok kínálhatják majd a portékájukat. „Olyan minőségi gasztro-fesztivált tervezünk, ahol bemutatkoznak majd Magyarország legjobbjai, a kistermelőktől a csúcsgasztronómiát képviselő konyhákig, a kézműves borászatoktól a legjobb kolbász vagy sonkakészítőkig”- nyilatkozta Gerendai Károly, a Sziget Szervezőiroda vezetője, aki a kulturális rendezvények szervezése mellett éttermével a csúcsgasztronómia terén is komoly nemzetközi eredményeket ért el, ezzel felrajzolva hazánkat Európa fesztivál-, és gasztro-kulturális térképére.

A Sziget Szervezőiroda a rendezvény szakmai partneréül felkérte a legnevesebb hazai gasztronómiai szakembereket (séfektől, a szakírókon át, a kereskedőkig) közösen megálmodva a rendezvény koncepcióját is. „A legjobb kezekben fejlődhet tovább a Budai Gourmet. A legkiválóbb szakemberek tudásával és a Sziget szervezői hátterével, könnyen elérhető, hogy a Budai Gourmet a legnevesebb és legjobb legyen a hasonló jellegű események között.” - mondta Haris György a rendezvény megálmodója és korábbi főszervezője, A szervezők a tematika megválasztásánál arra törekedtek, hogy ne konkurenciát teremtsenek a meglévő gasztronómiai eseményeknek, hanem azok szervezőivel - lehetőség szerint - együtt is működjenek. „Ez a rendezvény mindenből a legjobbak kiválasztására és bemutatására törekszik, egyfajta esszenciális csúcsrendezvénye kíván lenni a magyar gasztronómiai közéletnek. A szakemberek és szakmai szervezetek közül is a legjobbakat kérjük fel, hogy legyenek partnereink egy-egy szakterület megszervezésében. Így például terveink szerint a Dining Guide szervezésében megrendezésre kerül egy nemzetközi gasztronómiai verseny a régió legjobb éttermei között is a legjobbat díjazva” - mondta el a főszervező Gerendai. Az eseményen természetesen minden kipróbálható, megkóstolható és megvásárolható lesz a bloggerek főztjétől, az alapanyagokon át, a legjobb séfek műremekeiig.

Az érdeklődő amatőrök folyamatosan képezhetik magukat a szakemberek és a főzőiskolák előadásain, a profiknak pedig egy külön szakmai napot rendeznek a szervezők, ahol a hazai legjobbak mellett nemzetközi szaktekintélyek tartanak előadásokat. A rendezvény „szakmai” kezdőnapján rangos zsűritagok segítségével megválasztják majd egy-egy termékkategória legjobbjait, hogy másnap már a nagyközönség felé is nyitott eseményen a látogatók megismerkedhessenek a szakemberek által legjobbnak tartott „Gourmet-termékekkel”, a kolbászoktól a sonkákon át, a szörpökig.

A szakmai minősítésen túl a látogatók a rendezvény további napjai alatt, ugyanezen kategóriákban - tapasztalataik alapján - megválaszthatják a közönségdíjas termékeket is. Dining Guide Food Show és Budai Gourmet fesztivál a Millenárison 2011. június 3. és 5. között egy időben és helyszínen rendezik meg a régió legnagyobb gasztrokulturális fesztiválját, a Dining Guide Food Showt, és a magyar konyhaművészet élvonalát felvonultató Budai Gourmet fesztivált. A Dining Guide étteremkalauz és a Sziget Szervezőiroda rendezésében zajló eseménysorozat legfőbb célja, hogy Budapestet a régió kulináris fővárosává tegye, ezért itt veszi kezdetét Közép-Kelet-Európa legjobb éttermeinek versenye is.

A minden eddiginél nagyobb szabású gasztronómiai fesztivál - mely a Dining Guide étteremkalauz és a 10 éves Millenáris Park stratégiai együttműködésének első rendezvénye - a térség legnevesebb séfjeit, szakembereit és ínyenceit hozza el Budapestre. Itt hirdetik ki első alkalommal Közép-Kelet-Európa TOP10 éttermét, akik év végéig küzdenek majd a régió legjobb éttermének járó CEEFOOD (Central and Eastern Europe Food) díjért. A szervezők a gálavacsorára több nemzetközi hírű séfet, a díjazott éttermek képviselőit és neves külföldi gasztronómiai szakembereket is várnak. Szintén a rendezvénysorozat ideje alatt, ünnepélyes keretek között jelentik majd be a 2011. évi TOP10 magyarországi éttermet is. A Dining Guide Food Show egy konyhatechnikai kiállításnak is helyet ad majd, ahol a legkorszerűbb berendezésekkel és eszközökkel ismerkedhet meg a szakma és a gourmet hobby-szakácsok tábora. A kiállítást főzőbemutatók és kóstolók is színesítik majd. A tavaly szeptemberi sikeres bemutatkozó után a Dining Guide Food Show részeként idén is megrendezik a Blogkóstolót, ahol Magyarország legismertebb és legnépszerűbb gaszrobloggerei főznek majd lelkes olvasótáboruknak és az ínyenc közönségnek.

Pontos helyszín: Millenáris Park (II. ker., Kis Rókus u. 16-20.) Belépő: Elővételben és a helyszínen 2.900 Ft.
A belépő egy darab kóstolópoharat tartalmaz. Információ: Sziget Kulturális Szervezőiroda 1/372-0650, 70/707-0880 info@sziget.hu Honlap: www.sziget.hu/budaigourmet

Forrás: http://www.fesztivalkalauz.hu/index.php/option/naptar/task/details/faz/1...

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.