Hirdetés

Hirdetés

Völgyváros piac

Kapcsolattartó neve: 
Völgyváros piac

Nyitvatartás:Hétfő-Péntek: 6:00 - 16:00Szombat: 6:00 - 14:00
A hely, ahová mai hírlevelünk segítségével ellátogathat, mindig is kitüntetett jelentőséggel bírt. A Salgótarjáni Kőszénbánya Rt hajdan fürdőkomplexumot épített és működtetett itt. Legelőbb gőzfürdőt létesített itt – nyolcvan esztendeje már ennek! -, majd sportuszodával toldotta meg. A második világháború után újranyitották, azonban sorsát a piac építése végleg megpecsételte: helyén létesült a salgótarjániak különleges atmoszférájú bevásárló és találkozó helye.
Sokszínű, utánozhatatlan hangulatú hely a piac. Környékbeli őstermelők kínálják itt friss gyümölcseiket, zöldségeiket. Van több húsbolt, több sorra való virágbolt, van bőrész, cipész, s mi szem szájnak ingere, lángos sütő, pecsenyés, egytál ételes és réteses. Van persze gazdabolt, meg százforintos, és nyilván turkáló és persze régiség kereskedő is, ahol sosem tudni, meddig az ócskaság és honnan az értékes antikvitás, de hiszen éppen ettől annyira izgalmas! És van divat ruha, és függöny és háztartási felszerelés és bébiholmi és – reménytelen vállalkozás felsorolni, mi minden még!
Míg az emberfia egész héten lót, fut, rohan, szombat délelőtt végre nem áll harcban az idővel, mert akkor: piacozik!
Ez az a hely, ahol összefutunk rég nem látott ismerőseinkkel, már ha persze szerencsénk van, mert tolong a nép!
Ez az a hely, ahol nem egyszerűen megveszünk valamit, mert azt a multinál is lehet. Itt személyes a kapcsolat eladó és vevő között. Lehet árut fogdosni, jó esetben megkóstolni, lehet minősíteni és főleg – alkudni! Mert attól piac a piac, hogy alku van! Az eladó dicséri a portékát, a vevő tanácstalan, kissé leszólja az árut, a végén azonban mindig ott az egyezség! 

Elérhetőség
Telefonszám: 
+36/32/314745
Cím
Megnevezés: 
Piac
Megye: 
Nógrád megye
Település: 
Salgótarján
Utca, házszám: 
Ady Endre út 2
Irányítószám: 
3100
Hirdetés

Termelő értékelése

Nincs még értékelés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.