1786-ban félszáz család érkezett a németországi Fekete-erdő környékéről - Svábföldről -, a törökidők alatt elnéptelenedett Vecsés területére, magukkal hozva az őseiktől tanult savanyítási eljárást.
Velük települt át a Schiller és a Stark (ma Szabados) család is, akiknek leszármazottjai alapították a SAUER Bt.-t 1994-ben. A savanyítási recepteket azóta is őrzik.
Csupán az eszközök és az előállítás körülményei javultak. Amíg például a káposztát késsel szeletelték, fapapucsban taposták, ma ezt korszerű gépek, rozsdamentes eszközök, edények stb. felhasználásával, valamint préselési eljárással teszik. Az alapanyag, a fűszerezés, az érlelés a régi.
Két évszázad alatt híressé váltak a termékek, kezdetben a pesti, budai piacokon, majd az országban, sőt Európa-szerte.
A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.
40 hét 6 nap
2 év 34 hét
3 év 43 hét
3 év 45 hét
8 év 4 hét
8 év 37 hét
8 év 46 hét
8 év 46 hét
6 év 5 nap
8 év 49 hét