Hirdetés

Hirdetés

Vidékre költözésem története - Mézner Beáta naplója

Amikor megkérdezik,: Hogyan kerültél a tanyára, általában egy szóval szoktam válaszolni: megvilágosodtam! Egyszer csak ott áll előtted a lehetőség és eldöntheted, éled a mások által normálisnak ítélt kissé unalmas kispolgári életed és maradsz egy pénz orientált, manipulatív világban vagy…… Vagy!!  Ha tanyán szeretnél élni az első amit tenned kell: Elhatározás! Ez megvolt! A második: Indulj el és nézz meg sok-sok tanyát, nézd meg hogyan élnek az emberek és jól gondold meg Te képes vagy-e erre! Naná!  Keress egy olyan közösséget, akik befogadnak, segítenek , elfogadnak és támogatnak. Megvan! Sikerült olyan embertől tanyát vásárolni aki a legközelebbi faluban él és apánk helyett apánk lett, a családja pedig szinte a családunkká vált. Csupa szív emberek akik tele vannak önzetlen szeretettel és segítőkészséggel! Feladni a városi életet egy kissé romantikus, bájos kényelmetlenségért? Mondhatnám,hogy nem volt könnyű…. de hazudnék.

A tanyán új időszámítás van. 

1. A nap reggel 5-6 óra között kezdődik. /főleg ha fóliasátrad is van , mert ott 9 óra után nem lehet dolgozni/. 

2. 12-14 óra között szieszta.  Azt mondják ilyenkor a fű sem nő. /azért ez elviselhető :)/ 

3. Felejtsd el a hét napjait , mert egy idő után ez úgy is megtörténik. Vége a vasárnap esti sóhajtozásnak: holnap megint hétfő! 

4. Többé nincs szükséged kondi és szolárium bérletre. /konkrétan május elejére csoki barna voltam./ 

5. Ha nem szeretnél nap mint nap a faluba rohangálni sürgősen tanulj meg kenyeret sütni! 

6. A városi ember nem szeret kérdezni. Tanulj meg tehát, mert a vidéki ember több és hasznosabb információval szolgál, mint a Google. 

7. Ha nem szereted az állatokat gondjaid lehetnek. / A béka, a pókok, a siklók itt mindennapos vendégek. Az első siklóval való találkozás sikítás, a második csendes ijedtség hátrahőkölés, a harmadik kíváncsiság, és eljuthatsz szép lassan oda, hogy kimented a siklótojást az útból nehogy valaki véletlenül széttapossa./

Sajnos az önfenntartás nem jelenti azt, hogy nincs szükség pénzre. Arról, hogy a villany és telefonszámla be legyen fizetve 9 fóliasátor gondoskodik. Ezenkívül mindent, ami a konyhában szükséges meg tudunk termelni és bizony már így július végén tele kell legyen a fagyasztó és lassan a pince , és a kamra is megtelik. Gondoljatok csak bele, mennyi mindenre van szükség egy háztartásban, egy konyhában egy évre. Ha tanyán élsz nem tudsz leugorni a szupermarketbe, sőt lehet olyan a tél, hogy ki sem tudsz mozdulni akár napokig sem. Fontos a precíz , pontos munka. A növények érzékenyek, ugyanakkor hálásak is. Itt csak az időjárás aki feletted áll , nincs főnök, nincsenek elvárások . Amennyit dolgozol, amennyire oda teszed magad olyan lesz az életed. Ha nyugodtan, kiegyensúlyozottan, teszed a dolgod nagy baj nem lehet. A békesség a szeretet és a természettel való együttélés nem nehéz, csak legyen kire mosolyogni nap mint nap. Az élet egyszerű: Reggel kelj fel, tedd a dolgod, este meg pihenj le.

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.