Hirdetés

Hirdetés

A Vidékfejlesztési Minisztérium pályázatot hirdet a fiatal mezőgazdasági termelők indulásának támogatására

Vidékfejlesztési Minisztérium

A Vidékfejlesztési Minisztérium pályázatot hirdet fiatal gazdák támogatására a mezőgazdasági tevékenységük megkezdéséhez, költségek fedezetére vagy fejlesztési célra.

A támogatás célja

A támogatás célja, hogy hozzájáruljon az ifjú agrárszakemberek vállalkozásának elindításához, a birtokstruktúra átalakításához, a mezőgazdaságban dolgozók korösszetételének javításához, valamint a vidék népességmegtartó erejének növeléséhez.

Kiemelt cél a Kormányprogramhoz igazodva a vidéki lakosság helyben tartása és a foglalkoztatás növelése.

A pályázat célcsoportja

Azok a 18 és 40 év közötti gazdák jelentkezhetnek, akik először kezdenek gazdálkodni, megfelelő szakmai tudással, végzettséggel rendelkeznek, és vállalják, hogy gazdaságukat 5 évig egyéni vállalkozóként vezetik.

A pályázat részletei

A pályázat keretösszege: 4.5 milliárd forint.

A pályázatok elbírálásakor többletpontokat szerezhetnek azok a fiatal agrárvállalkozók, akik magasabb kézimunka-igényű ágazatokban folytatnának mezőgazdasági tevékenységet, lakóhelyük a gazdaság közelében található, tanyán vagy kistelepülésen élnek, illetve vállalják az ilyen térségbe történő kiköltözést.

Többletpontot kapnak azok a pályázók is, akik önmagukon kívül további munkaerőt foglalkoztatnak legalább a 4. évtől kezdődően, ezzel ösztönözve a foglalkoztatás növelését.

Figyelem! A PályázatMenedzser.hu csak a pályázat legfontosabb elemeit publikálja. További információ a felhasználási feltételekben. A teljes kiíráshoz látogassa meg a kiíró honlapját!

A pályázat benyújtása

A támogatási kérelmet 2014. május 1. és május 15. között lehet benyújtani postai úton az ügyfél lakóhelye szerint illetékes Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) megyei kirendeltségére.

Határidő: 2014. május 15.

Tekintse meg a teljes pályázati felhívást!

A fiatal mezőgazdasági termelők indulásának támogatására 2014. évben meghirdetett pályázat részletei a Magyar Közlöny 2014. évi 51. számában

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.