Hirdetés

Hirdetés

Vidék Kaland 2014 - Pályázat városi fiataloknak

Vidék Kaland 2014

A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (AGRYA) 2014-ben, immár a negyedik alkalommal hirdeti meg a „Vidék Kaland” Programot.

Vidék Kaland Program célja

A Program célja, hogy személyes példákon keresztül bemutassa a mezőgazdaság működését, az élelmiszer előállításban és társadalomban betöltött szerepét, tájékoztatást adjon az agrár- és vidékfejlesztési támogatások működéséről, indokoltságáról.

A pályázat tárgya

A pályázat keretében azoknak a városokban élő fiataloknak a jelentkezését várják, akik érdeklődnek a mezőgazdaság gyakorlata, egy családi gazdaság mindennapjai iránt és rövid időre szívesen bekapcsolódnának az ott zajló munkába.

Pályázók köre

Magánszemélyek: 18-35 éves városi fiatalok.

A pályázat részletei

A program részeként gyakorló fiatal gazdák (35 év alatti fiatalok) fogadják a 35 év alatti, de 18 évnél idősebb városi fiatalokat egy-egy hétre a gazdaságukban. Ez alatt az időszak alatt 5 munkanapon a résztvevő városi fiatalok aktívan részt vesznek a gazdaságban zajló aktuális munkában, a fiatal gazda társaságában, annak irányítása és felügyelete mellett. A résztvevők a fiatal gazda munkarendjéhez illeszkedő munkarend szerint dolgoznak, amely hosszabb lehet napi 8 óránál. Ez is biztosítja, hogy megismerjék egy-egy családi gazdaság mindennapi működését, a gazdálkodók valós életét, tevékenységét.

A fogadó fiatal gazda biztosítja a tartózkodás idejére az ellátást (szállás, étkezés) és szükség szerint munka- és védőruházatot. A fogadó gazdákhoz a résztvevők egyénileg jutnak el és vállalniuk kell ennek a költségeit.

A programban résztvevő fiatalokkal történő egyeztetés után kerül meghatározásra a látogatás ideje és a fogadó fiatal gazda személye. Egy fiatal gazda egy időben legfeljebb két fiatalt fogad.

A Program részeként lehetőség van arra, hogy a résztvevő városi fiatal Székelyföldre, Hargita és Maros megyébe, Romániába utazzanak és ott kapcsolódjanak be székely fiatal gazdák által vezetett gazdaságok mindennapjaiba. A székelyföldi kiutazásnál a gazdaságban töltött idő hosszabb, utazással együtt 8 nap időtartamú. Székelyföldön 5 fogadó gazdához lehet utazni, minden kiutazó egy időben kell, hogy részt vegyen a programon 2014. július 27-augusztus 3 között Maros megyében vagy 2014. augusztus 3 – 10 között Hargita megyében.

A jelentkezőknek vállalniuk kell, hogy a program során szerzett élményeikről, benyomásaikról és véleményükről az AGRYA által megjelölt kommunikációs csatornákon – külön weboldalon blog, Facebook, Twitter – tájékoztatást adnak, fényképeket, esetlegesen videókat töltenek fel.
A résztvevők ezen túl vállalják, hogy a programról hírt adó sajtó termékeknek (újság, rádió, televízió) nyilatkoznak.

A kiválasztás során elsősorban a jelentkezők motiváltságát és elszántságát értékeli a bizottság. A részvétellel elsősorban a tapasztalat szerzést kívánja az AGRYA könnyebbé tenni. A Program tehát nem irányul szabadidős, vagy turisztikai jellegű célokra, a Programnak lényegi eleme a fizikai munkavégzés.

Figyelem! A PályázatMenedzser.hu csak a pályázat legfontosabb elemeit publikálja. További információ a felhasználási feltételekben. A teljes kiíráshoz látogassa meg a kiíró honlapját!

A pályázat benyújtása

Jelentkezni a jelentkezési lap kitöltésével és az AGRYA címére történő megküldésével lehet (e-mailban, szkennelve: videk-kaland@agrya.hu, levélben: Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége – AGRYA, 1138 Budapest, Váci út 134/C VI.28.).

A jelentkezési laphoz csatolni kell egy arcképet, papír alapon vagy fájlként, a jelentkezőről.

Határidő: 2014. április 19.

További információ

A programmal kapcsolatosan az AGRYA Országos Iroda munkatársai adnak további tájékoztatást (videk-kaland@agrya.hu, 06 1 2704874, munkanapokon 9-17 óra között)

Tekintse meg a teljes pályázati felhívást!

Vidék Kaland 2014 – Pályázat mezőgazdasági gyakorlati programban való részvételre városi fiataloknak

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.