Hirdetés

Hirdetés

Vidék Kaland 2014 - Pályázat fogadó gazdáknak

Vidék Kaland 2014

A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (AGRYA) 2014-ben, immár a negyedik alkalommal hirdeti meg a „Vidék Kaland” Programot.

Vidék Kaland Program célja

A Program célja, hogy személyes példákon keresztül bemutassa a mezőgazdaság működését, az élelmiszer előállításban és társadalomban betöltött szerepét, tájékoztatást adjon az agrár- és vidékfejlesztési támogatások működéséről, indokoltságáról.

A pályázat tárgya

A pályázat keretében keretében azoknak a fiatal gazdálkodóknak a jelentkezését várja az AGRYA, akik szívesen fogadnának a gazdaságukban városi fiatalokat.

Pályázók köre

Családi gazdaságok.

A pályázat részletei

A Program nem irányul szabadidős, vagy turisztikai jellegű célokra, a Programnak lényegi eleme a fizikai munkavégzés.

A program részeként a 35 év alatti, de 18 évnél idősebb városi fiatalok egy-egy hetet töltenek el a gazdaságokban, egy időben legfeljebb 2 fő. Ez alatt az időszak alatt 5 munkanapon a résztvevő városi fiatalok aktívan részt vesznek a gazdaságban zajló aktuális munkákban, a fiatal gazda társaságában, annak irányítása és felügyelete mellett. A résztvevők a fiatal gazda munkarendjéhez illeszkedő munkarend szerint dolgoznak, amely hosszabb lehet napi 8 óránál. Ez is biztosítja, hogy megismerjék egy-egy családi gazdaság mindennapi működését, a gazdálkodók valós életét, tevékenységét. Tehát a Program során fizikai munkával kell terhelni az érdeklődőket. A Program tehát nem irányul szabadidős, vagy turisztikai jellegű célokra, a Programnak lényegi eleme a fizikai munkavégzés.

A fogadó fiatal gazda biztosítja a tartózkodás idejére az ellátást (szállás, étkezés) és szükség szerint munka- és védőruházatot. A fogadó gazdákhoz a résztvevők egyénileg jutnak el és vállalniuk kell ennek a költségeit.

A városi fiatalok fogadása 2014. június közepe és augusztus eleje közötti időszakra esik. Az adott gazdával közösen kerül sor a látogatások pontos időpontjának a meghatározása.

A fogadó fiatal gazdának kell biztosítania a tartózkodás idejére az ellátást (szállás, étkezés) és szükség szerint munka- és védőruházatot. Ezek esetén lehetőség szerint az elhelyezés kapcsolódjon a gazdasághoz vagy a fogadó gazdához.

Figyelem! A PályázatMenedzser.hu csak a pályázat legfontosabb elemeit publikálja. További információ a felhasználási feltételekben. A teljes kiíráshoz látogassa meg a kiíró honlapját!

A pályázat benyújtása

Jelentkezni a jelentkezési lap kitöltésével és az AGRYA címére történő megküldésével lehet (e-mailban, szkennelve: videk-kaland@agrya.hu, levélben: Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége – AGRYA, 1138 Budapest, Váci út 134/C VI.28.).

Határidő: 2014. április 19.

További információ

A programmal kapcsolatosan az AGRYA Országos Iroda munkatársai adnak további tájékoztatást (videk-kaland@agrya.hu, 06 1 2704874, munkanapokon 9-17 óra között)

Tekintse meg a teljes pályázati felhívást!

Vidék Kaland 2014 – Pályázat mezőgazdasági gyakorlati programban való részvételre gazdáknak

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.