Hirdetés

Hirdetés

Újabb gasztronómiai rekordra készülnek

Legkevesebb 51 különböző fajta fánkot kell bemutatnia a résztvevőknek a jövő heti nagykanizsai fánkfesztiválon, ha szeretnék megdönteni azt a Guinness-rekordot, amelyet a tavalyi országos rendezvényen értek el. Egy időben, egy helyen a legtöbbféle fánk rekordjával dicsekedhet a tavalyi Országos Farsangi Fánkfesztivál, amelyet a nagykanizsai VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház idén már negyedik alkalommal rendez a dél-zalai városban - mondta el Kámánné Szép Terézia, az intézmény igazgatója.

Ebben az esztendőben új helyszínen, a Kanizsa Centrum területén tartják meg február 18-án a rendezvényt, amelyre már most többen jelentkeztek, mint tavaly. A múlt évben 28 csapat indult, most pedig már több mint 30-an jelezték, hogy megmérettetik az általuk készített fánkokat. Az igazgató azt is hozzátette: örvendetes, hogy több generációssá és sokszínű versennyé vált a rendezvény, mert a felnőttek mellett egyre több diák, az amatőrök mellett pedig számos profi is tálalni szeretné ízletes édességeit.

Az ezúttal már a Gasztronómiai Fesztiválok Szövetségének résztvevőjeként tartandó sütés-főzésre nem kizárólag környékbeli csapatok érkeznek, hanem a Dunántúl számos településéről is jönnek versenyzők. A szervezők pedig a nagyszámú résztvevő segítségével próbálják megdönteni a tavalyi, 51 fánkfajtát leköröző Guinness-rekordot. Azt már Rákhely Árpád szakoktató, a zsűri egyik tagja árulta el, hogy alapvetően három fánkféleség ismert, a kelt-, a kevert- és a toló- vagy más néven forgácsfánk.

A töltelékek változatosságának jóvoltából készülhet el a sokféle különlegesség, mert nemcsak lekvárral vagy csokoládéval lehet ízesíteni a finomságot. Volt már Nagykanizsán gesztenyés, diós, marcipános, grillázzsal töltött, rummal vagy likőrrel megbolondított fánk, de gyümölcsös, sőt zöldséges, sőt sajtos és sonkás is készült már. A nagykanizsai IV. Országos Farsangi Fánkfesztiválon idén már külön értékelik a profi és az amatőr versenyzőket, a helyben sütött és hozott fánkokat, valamint a hagyományos és különleges készítményeket.A zsűri pedig három szempontot értékel: a fánk állagát, ízét és kelési fokát - fűzte hozzá Rákhely Árpád.

Forrás:http://www.veddamagyart.info/szorakozas/1594-fankfesztival-nagykanizsa-guinness-rekord

CsatolmányMéret
fanksutes.jpg80.34 KB
Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.