Hirdetés

Hirdetés

Új szalámi érlelőt és vágósort adtak át a kaposvári húsüzemben

Új szalámi érlelőt és felújított vágósort adtak át kedden az olasz tulajdonú Kométa '99 Zrt. kaposvári húsüzemében; a mintegy kétmilliárd forint értékű beruházást Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára avatta fel. Az ünnepélyes átadáson az államtitkár kiemelte: "a mai napon találkozott a kormány szándéka a sertéstenyésztők érdekeivel és a Kométa '99 Zrt. üzletpolitikájával.

Közös célunk, hogy növeljük a vidéki munkahelyek számát, a hazai termékek versenyképességét, és adjunk esélyt a családok boldogulására". A Kométa '99 Zrt. eddig is nagy felelősséget vállalt magára a magyar családok iránt - hangsúlyozta Kardeván Endre, hozzátéve: a cég 600 embernek ad munkát, s ezzel Kaposvár és Somogy megye egyik legnagyobb munkaadója. Az államtitkár az ágazattal kapcsolatos törekvésekről szólva közölte: a kormány határozott szándéka, hogy hatmillióra emelkedjen a sertések száma az országban. Ennek érdekében a vidékfejlesztési tárca elkészítette a sertéságazati stratégiát, melynek célja a sertéstenyésztés stabilizálása és növekvő pályára állítása.

Ezzel párhuzamosan piacot kell teremteni a jó minőségű magyar élelmiszereknek - hangoztatta Kardeván Ednre, megjegyezve: első intézkedéseik között volt a silány minőségű élelmiszerek beáramlása megakadályozása a magyar piacra, előnyös helyzetbe hozva ezzel a hazai élelmiszertermelőket. A korszerű, eredményes sertéstenyésztésben és tartásban egyaránt szükség van a háztáji kistermelőkre, a közepes- és a nagyüzemekre - szögezte le az államtitkár, aki - elsősorban a kistermelők figyelmébe ajánlva - a késztermékek előállításának fontosságára hívta fel a figyelmet.

A cél az, hogy lehetőleg minden településen legyen helyi gazdapiac, ahol egészséges, jó minőségű magyar élelmiszereket lehet vásárolni - mondta, emlékeztetve arra, hogy az országgyűlés a múlt héten elfogadta azt a törvénymódosítást, amely lehetővé teszi, hogy januártól könnyebben lehessen helyi piacot nyitni és működtetni. Kardeván Endre komoly sikerként említette azt is, hogy a helyi termékeket ma már egyszerűbben be lehet vinni a közétkeztetésbe. A kizárólag sertéshúst feldolgozó Kométa '99 Zrt. a több mint fél évszázados múltra visszatekintő kaposvári húskombinát jogutódja. A vállalat árbevétele 2010-ben megközelítette 20 milliárd forintot. Magyarországon valamennyi vezető kereskedelmi lánc a partnerük, termékeik szinte minden üzletben megtalálhatók, és export tevékenységük is jelentős.

Termékeik mintegy 30 százalékát hozzávetőleg 20 országban - elsősorban Olaszországban, Spanyolországban és Németországban - értékesítik. 2005 óta a Kométa több termékére minden évben felkerül a Kiváló Magyar Élelmiszer Védjegy. Törekvéseinek elismeréseként az idén másodszor is elnyerte a Superbrands-, valamint első alkalommal a Business Superbrands-díjat.

Forrás: http://www.veddamagyart.info/elelmiszer/1105-kometa-kaposvari-husuzem-sz...

CsatolmányMéret
kometa-uzem.jpg144.53 KB
Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.