Hirdetés

Hirdetés

Több mint kétszáz tonna, nyilvántartásban nem szereplő cukrot foglaltak le

Több mint kétszáz tonna, nyilvántartásban nem szereplő cukrot foglaltak le a hatóságok három településen, Nagykátán, Akasztón és Ácson az elmúlt héten - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint Nagykátán november 13-án az adóhatóság bejelentése alapján ellenőriztek a Nébih kiemelt ellenőrzéssel foglalkozó csoportja és a Pest Megyei Kormányhivatal (KH) munkatársai. A cukor forgalmazója - egy sárospataki székhelyű cég - bérmunkában végeztette a külföldről beszerzett, nagykiszerelésű kristálycukor 1 kilogrammos átcsomagolását. A cukor részben francia (24 150 kilogramm), részben lengyel származású (375 kiló korábbi csomagolásból származó) volt.

A sárospataki vállalat által megbízott három csomagoló közül kettő, egy akasztói és egy nagykátai cukorcsomagoló vállalkozás illegálisan működött. A bejelentés nélküli tevékenységgel előállított termékek forgalomból való kivonását, a fogyasztókhoz eljutott cukor visszavonását a Pest Megyei Kormányhivatal illetékes igazgatósága azonnali hatállyal elrendelte. Ácson az ellenőrök november 16-án újabb nyilvántartásba vétel nélküli cukorcsomagoló üzemet találtak. A vállalkozás telephelyén 226 tonna - francia, lengyel, litván származású - cukor volt részben már becsomagolt állapotban.

 

A tények feltárása most folyik, az üzem működését a Komárom Megyei KH illetékes kerületi hivatala azonnali hatállyal felfüggesztette és az ott található cukrot zárolta - olvasható a közleményben.

forrás: http://profitline.hu/

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.