Hirdetés

Hirdetés

Támogatás mezőgazdasági szaktanácsadási szolgáltatáshoz

Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH)

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal közleményt adott ki a szaktanácsadási szolgáltatások igénybevételéhez a 2014. évben nyújtandó támogatás kifizetésének igényléséről.

A támogatás tárgya

A közlemény a fenti jogcímen az alábbi jogcímrendelet alapján nyújtandó támogatás kifizetésének igényléséről rendelkezik:

Kifizetést a támogatási rendelet 8. § (1) bekezdése, valamint a Vhr. 8. § (1) bekezdés a) pontja alapján a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal által kibocsátott, a szaktanácsadási szolgáltatások igénybevételéhez nyújtandó 2013. január 1-jét megelőzően benyújtott támogatási kérelmet jóváhagyó (támogatási kérelemnek helyt adó, vagy részben helyt adó) támogatási határozattal rendelkező ügyfelek kifizetési kérelem benyújtásával igényelhetnek.

A 2013. és a 2014. évre kötött szaktanácsadási szerződések kapcsán kizárólag egyesített támogatási-kifizetési kérelem nyújtható be.

Pályázók köre

Természetes személyek és gazdálkodó szervezetek.

A pályázat keretében támogatási kérelemnek helyt adó, vagy részben helyt adó – jogerős támogatási határozattal rendelkező ügyfelek nyújthatnak be igényt támogatás kifizetésére.

Kifizetési kérelem benyújtásának és az abban foglaltak alapján megállapított támogatási összeg kifizethetőségének követelményei az ügyfél személyével szemben

  • amennyiben az ügyfél nem természetes személy, úgy nem állhat csőd-, felszámolási, végelszámolási eljárás, adósságrendezés alatt,
  • amennyiben az ügyfél természetes személy, úgy nem állhat gazdálkodási tevékenységével összefüggő végrehajtási eljárás alatt.

A pályázat részletei

A jogcím vonatkozásában egy ügyfél naptári évenként legfeljebb két kifizetési kérelem
alapján részesülhet támogatásban.

2011. március 5. előtt jogerőre emelkedett támogatási határozat esetén: az ügyfél a megvalósítási határidőn belül a támogatási határozattal jóváhagyott elszámolható kiadások összegének legalább 50 %-át köteles teljesíteni.

2011. március 5. napján, vagy azt követően jogerőre emelkedett támogatási határozat esetén: az ügyfél a megvalósítási határidőn belül a támogatási határozattal jóváhagyott elszámolható kiadások összegének legalább 80 %-át köteles teljesíteni.

Figyelem! A PályázatMenedzser.hu csak a pályázat legfontosabb elemeit publikálja. További információ a felhasználási feltételekben. A teljes kiíráshoz látogassa meg a kiíró honlapját!

A pályázat benyújtása

A támogatási rendelet 8. § (5) bekezdése szerint a kifizetési kérelmet – 2014. április 1. – április 30. közötti gyűjtési időszakot követően, 2014. május 1-től 2014. május 15-ig lehet benyújtani, tehát a TSZK a kérelmet legkorábban 2014. május 1-én, legkésőbb 2014. május 15-én adhatja postára.

A benyújtás napja a borítékon szereplő postai bélyegző dátuma. Javasoljuk, hogy a küldeményt tértivevénnyel adja fel.

A benyújtás helye: a TSZK székhelye szerint illetékes MVH megyei kirendeltség.

A benyújtás módja: az ügyfélnek a kifizetési kérelmét az erre rendszeresített formanyomtatványokon, a vele szolgáltatási szerződést kötött TSZK-n keresztül kell benyújtania egy példányban.

További információ

MVH ügyfélszolgálat: ugyfelszolgalat@mvh.gov.hu, Központi Ügyfélszolgálat: (1) 374-3603, (1) 374-3604

Tekintse meg a teljes pályázati felhívást!

Támogatás igénylése mezőgazdasági szaktanácsadási szolgáltatások igénybevételéhez

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.