A spenót sokak számára a legutálatosabb ételek egyike. Ez a mély utálat általában az óvodai, illetve az iskolai menzás élményekhez köthető. Az általam gyermekként látogatott menzákon a spenót főzelék ízét leginkább a nyers íz és a fokhagyma jellemezte. Nem csoda, hogy sok gyerek nem szerette. De itt egy tuti recept, amit még a lurkók is falni fognak.
Hozzávalók 2 adaghoz:
50 dkg friss vagy fagyasztott spenót
2 teáskanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 dl tej
1/2 evőkanál teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
2 dl natúr joghurt
1 evőkanál méz
1 kávéskanál só
1 csipet őrölt szerecsendió
Az összezúzott fokhagymát az olívaolajon kicsit megpároljuk. A párolt fokhagymához hozzáadjuk a spenótot, felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a sót, a szerecsendiót és lassú tűzön puhára pároljuk. Ha a spenót megfőtt, levesszük a tűzről és botmixerrel összeturmixoljuk. Ezután szűrőn keresztül hozzákeverjük a natúr joghurttal elkevert lisztet és a mézet.
Gyakori kevergetés mellett, egy rövid időre még visszatesszük a tűzre, hogy teljesen besűrűsödjön.
Kész is vagyunk.
Attól jobb ez a spenót mint a többi, hogy a fokhagyma íze nem túl harsány, de azért érezhető, a natúr joghurt lágyságot kölcsönöz a főzeléknek, míg a méz édeskés íze a gyerkőcök számára is vonzóvá teszi ezt az ételt. Megjegyzem, gyermekkoromban én csak így ettem meg a spenótot, bár akkor még fehér liszttel és cukorral készült.
Az alaprecept ötletéért köszönet Anyukámnak!
Jó étvágyat hozzá!
Forrás: http://videkielet.hu
A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.
41 hét 2 nap
2 év 34 hét
3 év 44 hét
3 év 45 hét
8 év 4 hét
8 év 38 hét
8 év 47 hét
8 év 46 hét
6 év 1 hét
8 év 50 hét