Hirdetés

Hirdetés

Spenót főzelék, ahogy mi szeretjük

A spenót sokak számára a legutálatosabb ételek egyike. Ez a mély utálat általában az óvodai, illetve az iskolai menzás élményekhez köthető. Az általam gyermekként látogatott menzákon a spenót főzelék ízét leginkább a nyers íz és a fokhagyma jellemezte. Nem csoda, hogy sok gyerek nem szerette. De itt egy tuti recept, amit még a lurkók is falni fognak.

Hozzávalók 2 adaghoz:

50 dkg friss vagy fagyasztott spenót

2 teáskanál olívaolaj

2 gerezd fokhagyma

1 dl tej

1/2 evőkanál teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt

2 dl natúr joghurt

1 evőkanál méz

1 kávéskanál só

1 csipet őrölt szerecsendió

Az összezúzott fokhagymát az olívaolajon kicsit megpároljuk. A párolt fokhagymához hozzáadjuk a spenótot, felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a sót, a szerecsendiót és lassú tűzön puhára pároljuk. Ha a spenót megfőtt, levesszük a tűzről és botmixerrel összeturmixoljuk. Ezután szűrőn keresztül hozzákeverjük a natúr joghurttal elkevert lisztet és a mézet.

Gyakori kevergetés mellett, egy rövid időre még visszatesszük a tűzre, hogy teljesen besűrűsödjön.

Kész is vagyunk.

Attól jobb ez a spenót mint a többi, hogy a fokhagyma íze nem túl harsány, de azért érezhető, a natúr joghurt lágyságot kölcsönöz a főzeléknek, míg a méz édeskés íze a gyerkőcök számára is vonzóvá teszi ezt az ételt. Megjegyzem, gyermekkoromban én csak így ettem meg a spenótot, bár akkor még fehér liszttel és cukorral készült.

Az alaprecept ötletéért köszönet Anyukámnak!

Jó étvágyat hozzá!

Forrás: http://videkielet.hu

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.