A Böllérshop oldalán (aki egyébként partnerünk) olvastam ezt a receptet, és bevallom megakadt a szemem, amikor a kolbász receptnél a rumot olvastam.
Azt tudtam, hogy az igazi disznóvágás a pálinka ivással kezdődik, de hogy a rum honnan került elő, és hogy kinek jutott a kolbászba beleönteni, azt elképzelni sem tudom.
Behunyom a szemem és próbálom elképzelni, ahogy a sokadik pálinka után az egyik pirospozsgás arcú böllér ráripakodik a másikra, hogy "hé, ne már megigyad azt a rumot! Töltsed inkább a kolbászba!" Nem túl életszerű, ugye?
(*Az idézet a Karib-tenger kalózai című filmből van)
Ha még is kipróbálnátok, akkor várom a visszajelzéseteket.
Íme a recept:
A gyulai kolbász receptje valójában titkos. Nem is azt akarom megosztani, hanem azt, ahogy itt környékükön a Viharsarokban készítik.Ez a környék, mondhatni a kolbász egyik hazája. Majd mindenhol ugyanazzal a fűszerezéssel készítik, de városonként mégis kicsit másképpen. Gyulán, Békéscsabán, Békésen, Mezőberényben, dinasztiák foglalkoztak a kolbászkészítéssel. Az általunk megadott mennyiségekből gyúrt kolbász mind frissen sütve, mind füstölve kitűnő,bár mi füstölve jobban szeretjük!
A megadott darált húst, és egyéb alapanyagokat összekeverjük,állni hagyjuk pár órát,majd vékony sertésbélbe töltjük,de vastag szalámi esetén 50-es kaliberű műbélbe vagy marha vastagbélbe töltjük.
A paprika mennyisége lehet különböző a kolbászokban. Az összes mennyiség viszont egyezik, csak az édes, és a csípős paprikaaránya változik.
A linkre kattintva további recepteket olvashattok, de azok már alkohol mentesek: további kolbász és szalám receptek.
A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.
40 hét 5 nap
2 év 34 hét
3 év 43 hét
3 év 44 hét
8 év 3 hét
8 év 37 hét
8 év 46 hét
8 év 46 hét
6 év 3 nap
8 év 49 hét