Hirdetés

Hirdetés

A növényvédelem kitüntetett képviselői

A hazai tudományos és szakmai élet kiemelt, rangos eseményeként immár 59. alkalommal rendezték meg a Növényvédelmi Tudományos Napokat. Az eseménynek otthont adó Magyar Tudományos Akadémián Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkára kiemelte, hogy a szakterületre jellemző példaértékű összefogás és innovatív hozzáállás hajtja előre, viszi tovább a múlt értékeit, megteremtve a jövő szakembergárdáját, biztosítva a hazai növényvédelem világszínvonalú működését.

Horváth József, a Magyar Növényvédelmi Társaság Elnöke, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja megnyitó beszédében elmondta, hogy a működőképes magyar mezőgazdaság fenntartásához és fejlesztéséhez elengedhetetlen a szakmai alapokon nyugvó növényvédelem.

A Nemzeti Vidékstratégia is megfogalmazza, hogy az élelmiszer- és az élelmiszer ellátás biztonságának szavatolása, a kiszolgáltatottság csökkentése, a minőség-ellenőrzés megerősítése kiemelten fontos feladat – hangsúlyozta Kardeván Endre. Mint mondta, a mezőgazdasági termelés biztonsága magában foglalja az élelmiszer-termelésre alkalmas környezet hosszú távú fenntartását is, aminek kiindulópontja az agrárkörnyezet védelme, különösen a termőföldmegőrzése, a talajvédelem és az okszerű és fenntartható, integrált növényvédelem, növényegészségügy. A növényvédelmi hatóság és a növényvédelmi szakemberek együttműködése, és az integrált növényvédelmi rendszerek alkalmazása biztosítja a növényvédőszer-maradvány mentes élelmiszerek előállítását – zárta beszédét az államtitkár.

Az államtitkár Miniszteri Elismerő Okleveleket  adott át a szakma elismert képviselőinek.

A kitüntetettek:  Dr. Nádasyné Dr. Ihárosi Erzsébet egyetemi docens asszony, Dr. Kaptás Tibor, a Heves Megyei Növényvédő Állomás nyugalmazott laboratóriumvezetője és Sipos Tibor, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Növény-és Talajvédelmi Igazgatója.

 

(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)
Budapest, 2013 február 19.
VM Sajtóiroda
sajto@vm.gov.hu
06 1/795-2137


Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.