Hirdetés

Hirdetés

Népszerűek a minőségi magyar húskészítmények külföldön

Alapvető célunk, hogy növekedjen a magas szinten feldolgozott, minőségi magyar élelmiszerek részaránya belföldön és egyre változatosabb termékpalettával, egyre nagyobb mennyiségben legyünk jelen a világpiacon, mondta Czerván György a Pápai Agrárexpó megnyitóján.
Az agrárgazdaságért felelős államtitkár kiemelte: a vidékfejlesztési tárca örömmel fogadta, hogy komoly érdeklődés mutatkozik a minőségi magyar sertéshúsok és –készítmények iránt Oroszországban és a Távol-Keleten.
Ugyanilyen élénk érdeklődés mutatkozik külföldön a magyar húsmarha és a tenyészállatok iránt is, ami jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy helyreálljon a növénytermesztés és az állattenyésztés egyensúlya. Fontos feladatunk, hogy megerősítsük a családi gazdaságokat, a kis- és közepes agrárvállalkozásokat, tette hozzá.
Pápa város önkormányzata példaértékű tettet hajtott végre, amikor a tulajdonostársakkal közösen arról döntött, hogy jelentős tőkeemeléssel stabilizálja a Pápai Hús 1913 Kft. működését. Az összefogásnak köszönhetően közel ezer munkahely maradt meg, és sikerült megtartani a nagy múltú üzem piacait, amiben komoly szerepe volt a régi partnereknek, a beszállítóknak, a sertéstenyésztőknek is - hangsúlyozta Czerván György.
A XVII. Pápai Agrárexpó Regionális Mezőgazdasági Szakkiállítás és Vásár április 19 – 21. között várja az élelmiszeripar, az állattenyésztés és a mezőgazdasági gépek iránt érdeklődőket.

VM Sajtóiroda

795-2137

sajto@vm.gov.hu

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.