Hirdetés

Hirdetés

Nemzeti kiegészítő tejtámogatásban (top up) részesülnek a termelők

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) megkezdte annak a mintegy 5,8 milliárd forint tejtámogatásnak a kifizetését, amelyből összesen több mint 5100 gazdálkodó részesedik. Az MVH április közepéig már 1018 termelőnek folyósított mintegy 2 milliárd forint tejtámogatást, a további csaknem 4 milliárd forintnyi nemzeti kiegészítő támogatást is rövidesen utalja a hivatal az arra jogosultaknak. 

A tejtermelők helyzetének javítására, a Vidékfejlesztési Minisztérium intézkedést hozott arra vonatkozóan, hogy a 2013-ban esedékes tej top up egy részét már tavaly év végén megkapják a termelők. Előrehozott kifizetésként 1,9 milliárd forint nemzeti kiegészítő tejtámogatáshoz jutottak a gazdálkodók 2012 decemberében.
Összességében tehát a Vidékfejlesztési Minisztérium 2012. évi tej top up után csaknem 8 milliárd forint támogatást nyújtott a nemzeti költségvetésből.

VM Sajtóiroda

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.