Hirdetés

Hirdetés

Négyszázezer ember élt alkalmi munkából

Több mint 400 ezer ember szegődött el idén hosszabb-rövidebb időre mezőgazdasági idénymunkára.

Az érintett munkavállalók szeptemberig 7,5 millió napot dolgoztak le, és kenyéradóik összesen 4,5 milliárd forint közterhet utaltak át az államkasszának - írja a Magyar Nemzet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adatai alapján. Az idei esztendőben már több mint 400 ezer ember talált magának kereseti lehetőséget az úgynevezett egyszerűsített foglalkoztatás keretei között.

Az érintettek átlagosan 17 napot töltöttek bejelentett alkalmi munkával. A foglalkoztatók így nem kevesebb, mint 7,5 millió nap után rótták le a lehetőséghez kapcsolódó terheket, ami a közkasszának az első 8 hónapban összesen 4,5 milliárd forint adóbevételt hozott.

A hatósági adatok erőteljes emelkedést mutatnak: a mostani 7,5 millióhoz képest 2011. azonos időszakának, vagyis első 8 hónapjának alkalmi munkásai számottevően kevesebb, nagyjából 6,2 millió napot töltöttek idénymunkával. Az adóhivatali kimutatás szerint az idén eddig több mint 10 ezer gépjármű-kereskedelemmel, autójavítással foglalkozó cégnek volt szüksége alkalmi munkásra, miként az építő- és a feldolgozóiparban is tömegesen kínáltak efféle kenyérkereseti lehetőséget.

Természetesen a legtöbben a mezőgazdasági vállalkozásoktól kaphattak munkát, illetve a turizmusból, a vendéglátásból és a kiskereskedelemből élő társaságok is ezrével döntöttek az alkalmi állást kereső személyek foglalkoztatása mellett.

- Profession.hu

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.