Hirdetés

Hirdetés

Már március közepén megkezdődik a 2012. évi kárenyhítő juttatások kifizetése

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) által előkészített kifizetési terv jóváhagyását követően a Vidékfejlesztési Minisztérium soron kívül intézkedett a szükséges forrás rendelkezésre bocsátásáról, ezáltal a kárenyhítő juttatások kifizetésére már a vonatkozó jogszabályokban megállapított határidő előtt két héttel sor kerül.

/forint10.jpgAz MVH a mezőgazdasági kockázatkezelési rendszer keretébenmárcius 13-án megkezdte a 7,4 milliárd forint összegű kárenyhítő juttatások kifizetését, 4400 kérelmező részére. A kárenyhítő juttatásra vonatkozó jogosultság, továbbá a kárenyhítő juttatás összegének megállapítása során a Hivatal a mezőgazdasági termelő által tett nyilatkozatok, a kárenyhítési hozzájárulás teljesítése, az agrárkár-megállapító szerv által kiállított hatósági bizonyítvány, és a biztosító által adott nyilatkozatok figyelembevételével hozta meg döntését. A rendelkezésre álló keret nagysága idén lehetővé tette, hogy a fentiek alapján meghatározott jogos igényeket az MVH visszaosztás nélkül teljesíteni tudja.

 

Az online ügyfélszolgálati rendszer kibővítésre került az MVH-nál, így az összes EMVA-ból finanszírozott jogcím és az Egységes Kérelem jogcímeivel kapcsolatos információk elérhetőek az www.mvh.gov.hu oldalon az Elektronikus ügyintézés menüpont Ügyfél tájékoztatási rendszer alkalmazásban.

forrás: http://www.mvh.gov.hu/

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.