Hirdetés

Hirdetés

Jelentős visszaesés: a csokoládén is spórolunk

A válság alatt csökkent az egy főre eső csokoládéfogyasztás és az édességpiac forgalma - mondta a Bonbonetti vezérigazgatója. Sánta Sándor hozzátette: a vásárlók közül sokan az olcsóbb, saját márkás termékeket veszik, még akkor is, ha azok minőségileg gyengébbek.

Jelentősen visszaesett az egy főre jutó édességfogyasztás, évente alig több, mint 3 kilogramm csokoládét eszünk - mondta az InfoRádiónak Sánta Sándor. A Bonbonetti vezérigazgatója kiemelte: a desszertpiac 22 százalékot esett vissza, míg a táblás csokik piacán 6 százalékos a csökkenés az utóbbi években.

A minőségi, magas beltartalmi értékkel rendelkező márkák fogyasztását javasolják, de sokan az olcsóbb, gyengébb minőségű terméket választják, vélhetően kényszerűségből - közölte.

A vezérigazgató decemberben is alacsonyabb forgalomra számít, ez már látható a csokoládémikulások eladási adataiból, de még a szaloncukor-értékesítés fellendülésében lehet reménykedni.

A magyar édesipar összesített árbevétele jelenleg mintegy 180-190 milliárd forint. A csökkenő tendencia különösen érezhetővé vált a népegészségügyi termékdíj bevezetését követően - mondta Sánta Sándor.

Beszámolt arról is, hogy az ukrán versenyhatóság a közelmúltban jóváhagyta, hogy a Bonbonetti-csoport a Roshen Confectionery Corporation részévé váljon. A vezérigazgató arról nem tudott tájékoztatást adni, hogy az erről szóló szerződést mikor írják alá. Emlékeztetett viszont arra, hogy a Bonbonetti már az idén tavasszal stratégiai szövetséget kötött a Roshennel.

A vezérigazgató szerint azzal, hogy a Bonbonetti a Roshen része lesz a belföldi piaci pozícióinak erősítése mellett, az együttműködés révén tovább terjeszkedhet az európai piacon is. Most a Bonbonetti Csoport kivitelből származó árbevétele éves szinten mintegy 3 milliárd forint. Ez utóbbi emelkedik majd várhatóan jelentős mértékben. Így Sánta Sándor szerint 2014-től a Bonbonetti Csoport jelentős árbevétel-növekedéssel számolhat. Annak érdekében pedig, hogy a piaci pozíciók erősödhessenek a mind bel-, mind pedig külföldön a termékválaszték bővítése is napirenden szerepel.

forrás: http://inforadio.hu/hir/

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.