A különféle fűszervajak a grillezett húsok, zöldségek pillanatok alatt elkészíthető ízesítői. A fűszervajakat jóval a grillezés előtt elkészítheted, így bármikor összejön a társaság, már csak izzítani kell a faszenet.
Keverd kedvenc fűszereidet, finomra vágott friss fűszernövényeket szoba hőmérsékletű, puha vajhoz. Az ízesített vajat tedd sütőpapírra, vagy folpack fóliára, és csavard fel 2-3 cm átmérőjű henger alakúra. A henger két végét kösd össze, és tárold hűtőben felhasználásig, ha nagyobb adagot készítesz, le is fagyaszthatod, így hosszú ideig eláll.
Tálaláskor a fűszervajat szeleteld fel, és tegyél egy-egy karikát a kisült húsra.
Jól illik csirkéhez, sertéshúshoz, halakhoz, tengergyümölcseihez.
• 1-1 kk friss, finomra vágott kakukkfű, majoránna, bazsalikom és oregánó
• 25 dkg puha vaj
A fűszernövényeket alaposan keverd el a vajjal. A kész fűszervajat formázd henger alakúra, és fagyaszd.
Jól illik marha- és sertéshúsokhoz, halhoz.
• 1 kk sós lében eltett zöld bors
• 25 dkg puha vaj
• 1 kk rózsabors
• 1 kk feketebors
A zöld borsot csöpögtesd le, a hozzávalókat keverd össze alaposan. A kész fűszervajat formázd henger alakúra, és fagyaszd.
Jól illik marha- és sertéshúsokhoz, zöldségekhez, halakhoz.
• 5 nagy, friss csilipaprika
• 1 ek olívaolaj
• 2 ek finomra vágott petrezselyem
• 25 dkg puha vaj
A csilipaprikákat fektesd egy kisebb tepsibe, locsold meg olívaolajjal és előmelegített sütőben süsd 230 fokon 10-15 percig. Hűtsd ki, távolítsd el a magokat és az ereket, és vágd finomra a paprika húsát. A petrezselyemmel együtt keverd el a vajjal. A kész fűszervajat formázd henger alakúra, és fagyaszd.
A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.
41 hét 2 nap
2 év 34 hét
3 év 44 hét
3 év 45 hét
8 év 4 hét
8 év 38 hét
8 év 47 hét
8 év 46 hét
6 év 1 hét
8 év 50 hét