Forrás: http://green-tearoom.blogspot.hu
Egy borongós őszi napot tehetünk színesebbé ezzel az izgalmas, fűszeres főzelékkel.
A csicseriborsót legalább egy éjszakára beáztatjuk, majd friss vízben megfőzzük. A főzővízbe teszünk egy gerezd fokhagymát, 1 babérlevelet, koriandermagot, sót és puhára főzzük. Egy serpenyőben, kevés olajra feltesszük a felaprított vöröshagymát és az 1 gerezd fokhagymát. A szezámmaggal együtt megpirítjuk. Rádobjuk a felkockázott zellert, répát és petrezselyemgyökeret. Kevés vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk. Ha megpuhultak a zöldségek, akkor hozzáöntjük a szintén megfőtt csicseriborsóhoz. Ízesítjük kurkumával, borssal. Friss petrezselymet aprítunk hozzá. A tejfölt elkeverjük a liszttel és hozzáöntjük a zöldséges csicseriborsóhoz. Elkeverjük, felforraljuk és ízesítjük ha még szükséges.
A csicseriborsóban rengeteg a lehetőség, íme néhány korábbi receptünk:
Falafel, Csicseriborsós-fetás saláta, Humusz.
Hozzávalók:
200 gr csicseriborsó
1 db nagy sárgarépa
1 db kicsi petrezselyemgyökér
100 gr zeller
2 gerezd fokhagyma
1 babérlevél
fél fej vöröshagyma
1 púpos kanál szezámmag
1 kávéskanál őrölt koriander mag
fél csokor petrezselyem
kurkuma
3 ek. tejföl
1, 5 ek. liszt
víz
só, bors
A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.
Friss hozzászólások
1 év 34 hét
2 év 44 hét
2 év 45 hét
7 év 4 hét
7 év 37 hét
7 év 46 hét
7 év 46 hét
5 év 6 nap
7 év 50 hét
8 év 3 hét