Hirdetés

Hirdetés

Cserpes Sajtműhely

A Cserpes Sajtműhely érdemei vitathatatlanok: az elszántság, a kemény munka és a tudatos tervezés eredményeként mára egy sok szempontból minőségi márka és termékcsalád jött létre. A vásárlók pedig szeretik. Cserpes István eleinte saját, családi házukat használva kezdett tejtermékeket készíteni. Hamarosan - már a kapuvári tejcsarnokban - 1000 liter tejet dolgoztak fel naponta. 2003-ban a kapuvári iparövezetben önerőből(!) felépítettek egy 1350m2 területű sajtüzemet. A mai napig Cserpes István saját tulajdonú, egyéni vállalkozása, ugyanis nem alakultak kft-vé.

A napi 12-15.000 liter tejet 40-50 kistermelőtől veszik, s volt, hogy magasabb árat fizettek egy beszállítónak, hogy az fennmaradhasson! Kb. 150 embernek adnak munkát. Termékeik előállításánál homogénezetlen 0,5%-os sovány, és 3,6%-os teljes tejet használnak, hozzáadott stabilizáló, tartósítószer vagy adalékanyag nélkül. Igyekeznek természetes módszerekkel dolgozni, füstölt sajtjaikat például bükkfaforgács füstjén tartják készítés során. A linken található videóból bepillantást nyerhetünk a Sajtműhely titkaiba. Gyártanak kapuvári sajtot, cheddár sajtot, rántanivaló szeletelt sajtot, bazsalikomos körözöttet, sokféle gyümölcsjoghurtot (személyes kedvencem az áfonyás), vaniliás krémtúrót, Cserpes Trudit, hogy csak az ínyencségeket említsük.

Néhány beszerzési hely: 1093 Budapest IX. ker. Vámház krt. 1-3. 9022 Gyõr Bajcsy Zsilinszky út 41-43. 9700 Szombathely Kõszegi út 4/A. (Külsõ-Urániaudvar bolt) A Lipóti Pékség a kettejük között kötött megállapodás értelmében szintén árul Cserpes-termékeket.

 

Forrás: http://www.veddamagyart.info/elelmiszer/225

CsatolmányMéret
cserpes2.jpg218.76 KB
cserpes1.jpg14.9 KB
Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.