Sültek mellé, vagy csak úgy magában egy zöldfűszeres mártogatóval együtt is nagyon finom ez a céklából készült röszti. Felesleges bármi más zöldséggel keverni, mert önmagában is egy ízes, édes, karakteres zöldség. Fűszere most a kakukkfű.
![]() |
Hozzávalók 10 db kisebb rösztihez: 300 g nyers cékla, só, tört bors, 1 csapott mk kakukkfű (friss vagy szárított), 1 egész M-es tojás, 50 g bio kukoricakeményítő, zsiradék a sütéshez
A céklát meghámozzuk, és finomra reszeljük.
Sóval, tört borssal és kakukkfűvel ízesítjük, majd összekeverjük a tojással és a keményítővel együtt.
Egy serpenyőben hevítsünk fel zsiradékot.
A masszából formázzunk kis halmokat, tegyük a forró zsiradékba.
Süssük 5-6 percet közepesen meleg, nem túl forró zsiradékban a rösztiket, majd fordítsuk meg, lapítsuk le a tetejüket egy szélesebb szedőkanállal (amikor az egyik oldala már átsült, összeáll a massza, lehet préselni, formázni).
A másik oldalát is süssük ennyi ideig.
Papíron itassuk le róluk a felesleges zsiradékot.
Mártogató: 2 ek majonéz, 4 ek tejföl, 1 ek almaecet, ½-1/2 csokor petrezselyem zöld és snidling, tört színes bors, pici só
A fűszereket finomra aprítjuk, és a többi hozzávalóval kikeverjük! A céklás rösztiket ebbe mártogathatjuk.
forrás: http://www.ritakonyhaja.hu
A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.
Hozzászólások
10 perc alatt kész lett,
10 perc alatt kész lett, ISTENI!