Hirdetés

Hirdetés

Budai Gyula: Magyarország számára versenyelőnyt jelent a GMO-mentesség


Magyarország, a magyar mezőgazdaság számára versenyelőnyt jelent a GMO-mentesség - jelentette ki Budai Gyula. A génmódosított szervezetektől (GMO) mentesség egyike azon kevés kérdésnek, amelyben egyetértenek a magyar politikai erők, a civil szervezetek, és az alaptörvényben is szerepel, hogy Magyarország GMO-mentes - hangsúlyozta a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára a tárca GMO-ellenes konferencia-sorozatának egri állomásán.

Az MTI szerint rámutatott: Magyarországon a mezőgazdaság stratégiai ágazat, illetve az élelmiszeripar és a vízgazdálkodás nemzetbiztonsági ügy, hiszen ezek megfelelő működése a feltétele annak, hogy egészséges és biztonságos élelmiszert tudjunk előállítani, és meg tudjuk őrizni a magyar élelmiszerek méltán jó hírnevét. Magyarország a harmadik legnagyobb vetőmagtermesztő Európában, világszinten pedig a kilencedik, és éppen a GMO- mentességnek köszönhető, hogy a magyar vetőmag világszerte kelendő árucikk - húzta alá.
Ugyanakkor a nagy vetőmagtermelő gazdasági lobbik dollármilliókat költenek kampányaikra, annak érdekében, hogy újabb és újabb piacokat szerezzenek, ám Magyarország csak akkor tudja megőrizni kivívott pozícióját, ha megőrzi GMO-mentességét - hangsúlyozta az államtitkár. A szaktárca által szervezett, összesen nyolc állomásból álló, Együtt a GMO-mentes Magyarországért elnevezésű konferenciasorozatnak az a célja, hogy minél több ember támogatását szerezze meg a GMO-mentesség megőrzéséhez - mondta Budai Gyula.

forrás: http://www.agromonitor.hu/

 

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.