Hirdetés

Hirdetés

Állatbetegségek megelőzésére és felszámolására jár a támogatás

Az állatállományokat veszélyeztető egyes állatbetegségek megelőzésére és felszámolására nyújtott támogatás 2014. évre biztosított kerete baromfi ágazat tekintetében 2 milliárd forint, az egyéb állatfajok esetében 5,5 milliárd forint.
A benyújtott kifizetési kérelmekben foglalt jogos támogatási igények alapján a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal a 16. héten a baromfi ágazatban 38 millió forint, míg az egyéb állatfajok esetében 71 millió forint összegű támogatás folyósításáról gondoskodott. A gazdálkodók az intézkedés segítségével különböző állat-egészségügyi szolgáltatásokat vehetnek igénybe.
A támogatási kérelmeket a tárgyhónapot követő hónap huszadik napjáig kell postai úton megküldeni a területileg illetékes megyei kormányhivatal részére, amely azt a szükséges ellenőrzések elvégzését követően továbbítja a MVH részére. A számlákat a baromfifélékre, illetve az egyéb állatfajokra vonatkozóan külön kell elkészíteni és benyújtani.

Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.